Όλοι δουλεύουν για τον Rosberg

Τα προβλήματα του ανταγωνισμού βοηθούν τον οδηγό της Mercedes.

Όλοι δουλεύουν για τον Rosberg

Για μία ακόμα φορά, όλα συνωμοτούν υπέρ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Nico Rosberg. Ο Γερμανός που πανηγύρισε τη νίκη και στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν σε Αυστραλία, Μπαχρέιν και Κίνα, θα εκκινήσει στη Ρωσία από την pole position. Και σα να μην έφτασε η 24η πρωτιά του σε μάχη pole, ο οδηγός της Mercedes θα επωφεληθεί των ατυχιών των άμεσων αντιπάλων του στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο teammate του, Lewis Hamilton, προδόθηκε ξανά από τη μονάδα ισχύος και θα εκκινήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων από τη δέκατη θέση ενώ ο Sebastian Vettel θα εκκινήσει έβδομος λόγω ποινής 5 θέσεων στο grid διότι άλλαξε κιβώτιο στη Ferrari του. Καλύτερα για τον Rosberg, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν…

"Η αίσθηση σήμερα στις κατατακτήριες ήταν πολύ καλή, ειδικά από το Q2 και μετά εξαιρετική! Οι άλλοι είχαν ατυχίες σήμερα κι αυτό σίγουρα θα διευκολύνει τον αγώνα μου. Όμως στην F1 τίποτα δεν είναι εύκολο. Ακόμα κι από τη θέση που εκκινεί ο Sebastian, δεδομένου που βρίσκεται ο Vdata-altteri (Bottas), πρέπει να κάνω όσο γίνεται καλύτερη δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές και η ισορροπία του μονοθεσίου ήταν τέλεια", είπε ο 30χρονος.

Έχοντας ήδη προβάδισμα 36 βαθμών στην κατάταξη οδηγών, ο Rosberg ξέρει πως βρίσκεται και στην "pole position" σε ό,τι αφορά στη μάχη του φετινού τίτλου.

"Δεν μπορώ να δω το μέλλον. Έχουμε κάνει μόνο… 3μιση αγώνες από τους 21 άρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Προς το παρόν έχω σταθερά αποτελέσματα αλλά είναι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας", τόνισε ο Γερμανός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK