"Όλοι στη Mercedes πιστεύουν ότι θα χάσουμε από τη Ferrari"

΄Πρωτάθλημα "φωτιά" περιμένουν οι άνθρωποι της Mercedes τη νέα σεζόν, με σαφή άνοδο της Ferrari.

"Όλοι στη Mercedes πιστεύουν ότι θα χάσουμε από τη Ferrari"

Απαισιόδοξος ακούστηκε ο υπεύθυνος του τμήματος κινητήρα της Mercedes, Andy Cowell, κατά τη διάρκεια media breafing της ομάδας την Παρασκευή.

Ο προβληματισμός έγκειται στη ραγδαία ανάπτυξη της Ferrari τα τελευταία δύο χρόνια, όπως εξήγησε, αναφερόμενος τον αγώνα ανάπτυξης ενός πιο ισχυρού κινητήρα στον οποίο έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια η σκουντερία.

"Εάν δούμε τι έχει καταφέρει η Ferrari τους τελευταίους δώδεκα μήνες, είναι αξιόλογο. Οι βελτιώσεις τους έχουν προσφέρει ενθουσιασμό και ανασύνταξη. Όλοι εδώ λένε "αναρωτιέμαι πώς θα τα πάμε'. Κανείς δεν θεωρεί ότι θα κερδίσουμε, όλοι θεωρούμε ότι θα χάσουμε από τη Ferrari και ότι η Honda είναι μεγάλη απειλή".

"Ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς και μαθαίνουν μπροστά στο κοινό, αλλά είναι αποφασισμένοι και συνεργάζονται με τη McLaren που είναι εξίσου αποφασισμένη. Γνωρίζουμε ακριβώς πώς λειτουργεί η McLaren όσον αφορά τη προσέγγιση των δεδομένων, οπότε θα κάνουν μεγάλα άλματα".

Ο Cowell μίλησε και για την προσπάθεια της Renault: "Έχει δείξει με την περαιτέρω ανάμιξή της στη Formula 1 ότι, αντί να είναι απλώς μία δύναμη στους κινητήρες, μπορούν να γίνουν μία αναγεννημένη ομάδα".

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 20 Μαρτίου στη Μελβούρνη, ωστόσο προηγούνται οκτώ ημέρες δοκιμών στη Βαρκελώνη. Ήδη οι ομάδες περνούν τα crash test και στις αρχές Μαρτίου θα βρεθούν στην καταλανική πρωτεύουσα για τα τελευταία δοκιμαστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK