Όποιος κερδίζει στο Μπαχρέιν, το σηκώνει

Το γκραν πρι του Μπαχρέιν αποτελεί βαρόμετρο για το πρωτάθλημα της Formula 1. Από το 2004, που ξεκίνησε ως πίστα μέχρι και σήμερα κρίνει κατά πολύ και τον μετέπειτα πρωταθλητή! Κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί!

Όποιος κερδίζει στο Μπαχρέιν, το σηκώνει

Στις 16 Απριλίου το Μπαχρέιν θα φιλοξενήσει για άλλη μία χρονιά το πρωτάθλημα της Formula 1, φτάνοντας αισίως στον τρίτο αγώνα της σεζόν. Κι αν είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής, η συγκεκριμένα πίστα συνδέεται με ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό.

Από το 2004 που έχει δημιουργηθεί η πίστα, το 83.3% των νικητών της έχουν κατακτήσει και το πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα, εννέα στους δώδεκα νικητές έφτασαν στην... πηγή, ενώ ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Μπαχρέιν ανέδειξε έξι διαφορετικούς πρωταθλητές! Ο πρώτος, ήταν ο θρύλος του αθλήματος, Μάικλ Σουμάχερ το 2004. Επόμενος στη λίστα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο, με τα δύο απανωτά πρωταθλήματα του 2005 και του 2006, ενώ το 2009 ήταν η σειρά του Τζένσον Μπάτον.

Το 2012 ήταν ο Φέτελ, ενώ οι δύο τελευταίοι στη σειρά, ήταν ο Λουίς Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ.

Οι δύο μοναδικοί οδηγοί που κέρδισαν, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν και το πρωτάθλημα, είναι ο Φελίπε Μάσα και ο Φερνάντο Αλόνσο και οι δύο οδηγοί της Ferrari.

Ο αγώνας της Κυριακής (16/4) πλησιάζει και μένει να δούμε αν ο Χάμιλτον, ο Φέτελ ή κάποιος άλλος θα νικήσει και θα... σηκώσει και τον τίτλο του πρωταθλητή της Formula 1.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK