Παίζοντας μπάλα για τον Ayrton

Παλιοί αντίπαλοι του Senna στην πίστα, συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη μνήμη του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων από τα 20 χρόνια του θανάτου του Βραζιλιάνου. Ο Πάνος Σεϊτανίδης ήταν εκεί.

Παίζοντας μπάλα για τον Ayrton

Το γνωστό φιλανθρωπικό της χαρακτήρα έδειξε για μία ακόμα φορά η ομάδα των πιλότων της Formula 1, η Nazionale Piloti, που "έπαιξε μπάλα" στο πλαίσιο των εκδηλώσεων από τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ayrton Senna.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας έλαβε χώρα στο στάδιο Romeo Galli, πλησίον της πίστας της Imola και τα έσοδα από αυτόν, πήγαν στο Ινστιτούτο Ayrton Senna. Οδηγοί του σήμερα και κυρίως του χθες από διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τέθηκαν αντιμέτωποι με το Ferrari Fan Club, στη σύνθεση του οποίου βρίσκονταν και μέλη της ιταλικής ομάδας όπως ο αγωνιστικός της διευθυντής Massimo Rivola αλλά και ο Jules Bianchi, που ανήκει στη Scuderia παρότι αγωνίζεται στην F1 με τα χρώματα της Marussia.

Ο Γάλλος έπαιξε ένα ημίχρονο με κάθε ομάδα, έχοντας στην επανάληψη συμπαίκτες τους Riccardo Patrese (νικητής 6 GP στην F1), Andrea de Cesaris (5 βάθρα σε 214 GP), Emanuele Pirro (5 φορές νικητής στις 24h Le Mans), Ivan Capelli (3 βάθρα σε 98 GP στην F1), Maro Engel (V8 Supercars), Luca Filippi, Chirstian Montanari, Ricardo Teixeira αλλά και καταξιωμένους αθλητές όπως ο 42χρονος πια Sandro Cois που είχε αγωνιστεί στις Torino, Piacenza και Fiorentina και ο πολυπρωταθλητής του αλπικού σκι Kristian Ghedina.

"Είναι μία σπουδαία σειρά εκδηλώσεων και είναι πολύ όμορφο να θυμάσαι ένα φίλο. Μοιάζει ακόμα σαν χθες η μέρα που έφυγε από κοντά μας, αυτά τα 20 χρόνια ήταν πάντα στην καρδιά μου", είπε στο Contra.gr ο 60χρονος Patrese των 257 Grand Prix.

Ο Riccardo Patrese μιλάει στο Contra.gr και τον Πάνο Σεϊτανίδη

Το σκορ λίγη σημασία έχει αλλά για την ιστορία αναφέρουμε πως η κατακόκκινη εξέδρα πανηγύρισε νίκη με σκορ 3-0! Προφανώς, το αγωνιστικό κομμάτι δεν χρίζει… κριτικής. Ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα, για καλό σκοπό, όπου δεν τιμήθηκε μόνο η μνήμη του Senna αλλά υπήρξαν και συγκινητικές στιγμές συμπαράστασης για τον Michael Schumacher.

O Γερμανός που τραυματίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, βρίσκεται ακόμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου και προσπαθεί να "ξυπνήσει" από το κώμα. Όντας αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των πιλότων (δύο φορές αγωνίστηκε με αυτή και στην Ελλάδα), καταλαβαίνετε τα έντονα συναισθήματα όλων, γνωρίζοντας πως ο φίλος τους δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους.

Η φανέλα του με το Νο1 ήταν κρεμασμένη στα αποδυτήρια, ενώ όλες οι φανέλες της Nazionale Piloti, είχαν το γνωστό πια μήνυμα #KeepFightingMichael.

Όταν έγινε η πρώτη αναφορά από τα μικρόφωνα του γηπέδου, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο σε ένα αυθόρμητο, παρατεταμένο χειροκρότημα. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, οι παίκτες και των δύο ομάδων, φωτογραφήθηκαν με πινακίδα που έγραφε: "Michael Torna Presto", δηλαδή "Γύρνα γρήγορα κοντά μας".

Για τη μάχη του Schumi μίλησε στο Contra.gr o επί σειρά ετών αντίπαλος αλλά και καλός του φίλος, Jarno Trulli, που παρότι βρέθηκε στο γήπεδο, δεν αγωνίστηκε.

"Πιστεύω ακράδαντα πως θα δούμε τον Michael να επιστρέφει. Είναι το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω, η μοναδική σκέψη στο μυαλό μου. Κανένας μας δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι διαφορετικό", είπε ο Ιταλός οδηγός.

Ταξιδέψαμε στην Ίμολα για τις εκδηλώσεις της επετείου των 20 ετών από τον θάνατο του Ayrton Senna, με αρωγό τη Know How Consulting.

News 24/7

24MEDIA NETWORK