Πληρώνει συμβιβασμό και γλιτώνει ο Έκλεστοουν

Το ποσό των 75.000.000 ευρώ ζητούν οι Γερμανοί εισαγγελείς από τον Μπέρνι Έκλεστοουν ώστε να αποσύρουν τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που βαραίνουν τον επικεφαλής της Formula 1 εδώ και μερικούς μήνες.

Πληρώνει συμβιβασμό και γλιτώνει ο Έκλεστοουν

Το δημόσιο δικαστήριο του Μονάχου αναμένεται να συναινέσει στο συγκεκριμένο αίτημα και έτσι ο 83χρονος δισεκατομμυριούχος ενδέχεται να αποφύγει κυρώσεις για την υπόθεση δωροδοκίας Γερμανού τραπεζίτη με 33.000.000 ευρώ, ώστε να εξαγοράσει εκ μέρους της εταιρίας που εκπροσωπούσε τα δικαιώματα της F1.

Ο Έκλεστοουν θα παρευρεθεί στο δικαστήριο ξανά για την τελική απόφαση. Εάν δεν αποδεχθεί στον συμβιβασμό και κριθεί ένοχος, τότε αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 ετών και αποπομπής από όλα τα αξιώματα που διαθέτει στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η υπόθεση

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν κατηγορείται ότι έδωσε 33.000.000 ευρώ στον Γερμανό χρηματιστή Γκέρχαρντ Γκριμπκόφσκι που το 2005 προώθησε τη συμφωνία μεταβίβασης των δικαιωμάτων της F1 από τον τραπεζικό οργανισμό "Bayern LB" όπου εργαζόταν στην επενδυτική εταιρία "CVC Capital Partners" κι ενώ είχε επιδείξει ενδιαφέρον και η "Constantin Medien AG", εταιρία που δραστηριοποιείται στα ΜΜΕ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κατέβαλε 12.000.000 ευρώ επειδή "επειδή είπε ότι θα με καταρρίψει, αναφορικά με τους φορολογικούς διακανονισμούς που έχω κάνει με το οικογενειακό καταπίστευμα".

Ο δικαστής θεώρησε ότι αυτές οι πληρωμές "ήταν δωροδοκία. Έγιναν διότι ο κ. Έκλεστοουν ενεπλάκη σε μία διεφθαρμένη συμφωνία με τον δρ. Γκριμπκόφσκι τον Μάιο του 2005, υπό την οποία ο δρ. Γκριμπκόφσι θα επιβραβευόταν για τη βοήθειά του στην ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών F1 της 'BLB' σε αγοραστή εγκεκριμένο από τον κ. Έκλεστοουν".

Ο Γκριμπόφσκι βρίσκεται στη φυλακή εδώ και αρκετούς μήνες και όλα είναι ρευστά για τον Έκλεστοουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK