Ποινή για Ιαπωνία στον Vettel

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Μαλαισίας αποδείχθηκαν πολύ αυστηροί στον Sebastian Vettel. Διαβάστε την ποινή στον Γερμανό πιλότο.

Ποινή για Ιαπωνία στον Vettel

Για πολλούς η ποινή 10 δευτερολέπτων στον Nico Rosberg για το «τζαρτζάρισμα» (σ.σ. ας μας επιτραπεί ο ποδοσφαιρικός όρος) επί του Kimi Raikkonen, ήταν αυστηρή. Αλλά μάλλον ήταν μικρή σε σχέση με αυτή που οι αγωνοδίκες του Grand Prix της Μαλαισίας επέβαλλαν στον Sebastian Vettel. Ο Γερμανός ενεπλάκη σε μία τριπλή επαφή με τους Max Verstappen και Nico Rosberg, που θύμιζε πολύ κάποιες από προηγούμενες εκκινήσεις και ειδικά αυτή του Βελγίου. Εκεί όπου να σημειωθεί πως δεν τιμωρήθηκε κανείς αφού θεωρήθηκε αγωνιστικό συμβάν.

Όμως εδώ το πάνελ των αγωνοδικών το οποίο αποτελούσαν οι Tim Mayer, Steven Chopping και Derek Warwick, είχε αντίθετη άποψη. Παρότι η κίνησή του δεν φαινόταν και τόσο εκτός… νόμου και παρότι ήταν ο μόνος που τέθηκε εκτός μάχης (συνήθως παίζει και αυτό το ρόλο του), ήταν ο μόνος που δέχθηκε ποινή! Συγκεκριμένα, τριών θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα, που διεξάγεται σε μερικές μόνο ημέρες, την προσεχή Κυριακή στην Ιαπωνία.

« Έχοντας εξετάσει ενδελεχώς τα video και έχοντας μιλήσει με τον οδηγό, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως παρότι όλα τα μονοθέσια που ενεπλάκησαν στο συμβάν του πρώτου γύρου είχαν παρόμοια ταχύτητα, ο οδηγός με το Νο5 έκανε ένα μικρό λάθος στην είσοδο της στροφής 1, που οδήγησε σε σύγκρουση με το μονοθέσιο με το Νο6», ανέφερε η ανακοίνωση των αγωνοδικών.

Με την εγκατάλειψη στη Σεπάνγκ, ο Vettel υποχώρησε και στη βαθμολογία, πλέον είναι πέμπτος, με 153 πόντους στο ενεργητικό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK