Πονάει ο Alonso

Ο Ισπανός θα τρέξει στην Κίνα παρότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Πονάει ο Alonso

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Κίνας, το ιατρικό επιτελείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσε το πράσινο φως ώστε ο Fernando Alonso να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο.

Ο Ισπανός που τέθηκε νοκ άουτ από τον αγώνα του Μπαχρέιν λόγω του τραυματισμού του στην πρεμιέρα της Αυστραλίας, εξετάστηκε πριν το FP1 στο οποίο συμμετείχε κανονικά, προτού παρθεί απόφαση και για τις επίσημες διαδικασίες.

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης περιόδου όπου μετά από 31 γύρους σημείωσε τον ενδέκατο καλύτερο χρόνο, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχθηκε πως ακόμα πονάει.

"Νιώθω καλά. Μου έλειψε πολύ το μονοθέσιο αυτές τις 26 μέρες και χαίρομαι που επέστρεψα. Παρότι δεν είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, λατρεύω αυτό που κάνω και χαίρομαι πολύ που θα αγωνιστώ ξανά. Πονάω ακόμα γιατί ο τραυματισμός στα πλευρά μου δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως αλλά υποθέτω πως είναι φυσιολογικό και πως θα μπορώ να διαχειριστώ τον πόνο. Είναι ένα σιρκουί με πολλές δεξιές στροφές, συνδυασμός που δεν με βολεύει. Όμως δεν παίρνω κάποιο ρίσκο. Θα προσπαθώ να είμαι πιο προσεκτικός στις κινήσεις που κάνω όταν βρίσκομαι μέσα στο κόκπιτ αλλά και όταν θα βγαίνω από αυτό. Πρέπει να αποφύγω κάποια ανόητη κίνηση που θα επιδεινώσει την κατάσταση μου. Τα καθίσματα πλέον είναι σμιλεμένα στη μορφολογία του σώματός μας. Αυτό είναι θετικό, καθώς δεν κινείσαι καθόλου μέσα στο μονοθέσιο. Όμως νιώθεις κάθε αναπήδηση, κάθε kerb", είπε ο οδηγός της McLaren στη μεικτή ζώνη της πίστας της Σαγκάης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK