Πονοκέφαλοι στη Ferrari

Οι αυξημένες προσδοκίες για το ισπανικού Grand Prix δεν επιβεβαιώνονται.

Πονοκέφαλοι στη Ferrari

Προτού η SF16-H πατήσει στην πίστα της Βαρκελώνης, οι προσδοκίες από πλευράς Ferrari ήταν ήδη υψηλές – τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του προέδρου της! Ο Sergio Marchionne έκανε λόγο για νίκη αυξάνοντας έτσι την πίεση στον επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene αλλά τελικά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήθελαν οι κόκκινοι.

Η Ferrari όχι μόνο δεν απείλησε τις Mercedes στη μάχη της pole position για τον πέμπτο αγώνα της χρονιάς αλλά είχε μεγαλύτερη απόσταση από τα ασημί βέλη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό Grand Prix. Και σα να μην έφτανε αυτό, η ιταλική ομάδα περιορίστηκε και στην τρίτη σειρά του grid αφού μπροστά από τα μονοθέσιά της βρέθηκαν αναπάντεχα οι δύο Red Bull.

"Είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν αποδώσαμε όπως θα έπρεπε και θα μπορούσαμε. Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε το γιατί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ότι έχει ήδη συμβεί. Αύριο είναι μία άλλη μέρα, ξέρουμε πως το μονοθέσιό μας είναι πιο ανταγωνιστικό σε ρυθμό αγώνα, απλά πρέπει να καταφέρουμε να αποδίδει στα μέγιστα. Ο πρώτος γύρος θα είναι σημαντικός. Ξέρω πως μπορούμε να είμαστε ταχύτεροι αύριο, δεν γνωρίζω τι συνέβη στις κατατακτήριες" δήλωσε προβληματισμένος ο Sebastian Vettel που σημείωσε μόλις τον έκτο καλύτερο χρόνο.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του πέμπτου στη μάχη της pole, Kimi Raikkonen: " Δεν ήταν εύκολη ημέρα για εμάς. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Χάνουμε πολύ χρόνο στον τελευταίο τομέα της πίστας".

Η Ferrari δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης μέσα στο 2016.

News 24/7

24MEDIA NETWORK