Schumacher: Ο "Βασιλιάς" είναι ακόμα εδώ

Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια γεννήθηκε στο Χιρτ κοντά στην Κολωνία, ένας από τους καλύτερους - αν όχι ο καλύτερος - και πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος φυσικά για τον Michael Schumacher, ο οποίος δίνει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αγώνα της ζωής του για να μπορέσει να συνέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι. Με αφορμή τα γενέθλιά του, Contra.gr, φέρνει στην επιφάνεια γνωστές και άγνωστες ιστορίες της ζωής του.

Schumacher: Ο "Βασιλιάς" είναι ακόμα εδώ

Ο Michael Schumacher αποτέλεσε "ζωντανό" θρύλο για τη Formula 1, έχοντας καταρρίψει αναρίθμητα ρεκόρ και έχοντας στεφθεί εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Τα αγωνιστικά επιτεύγματα του Γερμανού είναι γνωστά σχεδόν σε όλους, επομένως δεν θα είχε νόημα μία ακόμη απλή παράθεσή τους. Έτσι λοιπόν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κι άλλες, λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του. Αυτές έχουν να κάνουν με τη γνωριμία με τη σύζυγό του, την πορεία των παιδιών του, τα χόμπι του, τη φιλανθρωπική του δράση, την περιουσία του, καθώς φυσικά και την εξέλιξη της υγείας του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Schumacher γεννήθηκε πριν από 47 χρόνια (3 Ιανουαρίου 1969) στο Χιρτ Χερμιλχάιμ κοντά στην Κολωνία και έκανε το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ομάδα της Jordan στο Grand Prix του Βελγίου το 1991, όπου κλήθηκε να αντικαταστήσει τον φυλακισμένο τότε, Μπερτράν Γκασό (!) και τελείωσε την πρώτη του χρονιά με τέσσερις βαθμούς σε έξι αγώνες. Η συνέχεια ήταν πέρα από κάθε φαντασία.

Οι 91 νίκες, οι 155 παρουσίες του στο βάθρο, οι 1566 συνολικά βαθμοί που κατέκτησε, οι 68 pole positions καθώς και τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα που κατέκτησε στην καριέρα του στη Formula 1, μαρτυρούν πως ο Schumacher υπήρξε ένας από τους καλύτερους - αν όχι ο καλύτερος - και πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, καθώς ένα ατύχημα που του συνέβη την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, έμελλε να αλλάξει μια για πάντα την μέχρι τότε ονειρική ζωή της οικογένειας Schumacher και ο αγαπημένος πιλότος εκατομμυρίων φιλάθλων ανά τον κόσμο να δίνει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αγώνα της ζωής του για να μπορέσει να συνέλθει από τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Το μοιραίο ατύχημα

Ο Γερμανός πρώην πιλότος έχασε την ισορροπία του από ένα βράχο που ήταν θαμμένος στο χιόνι και στη συνέχεια προσέκρουσε σε τρεις πέτρες, προτού καταλήξει αιμόφυρτος στην πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Μεριμπέλ, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος.

Η αγγλική εφημερίδα "Daily Mail" σχηματοποίησε αυτές τις μαρτυρίες σε μία φωτογραφία, στην οποία παρουσιάζει την ανεξέλεγκτη πορεία του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 μέχρι την πτώση του.

Ο 44χρονος Γερμανός έκανε σκι ανάμεσα στις 2 χαραγμένες διαδρομές του χιονοδρομικού κέντρου, με συνέπεια να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην πορεία του. Αρχικά σκόνταψε σε έναν μεγάλο βράχο και χάνοντας την ισορροπία του, προσέκρουσε με το σώμα του σε 2 πιο μικρές πέτρες.

Το μοιραίο χτύπημα φέρεται να ήρθε σε μία τρίτη πέτρα, στην οποία εξακοντίστηκε με το κεφάλι, με συνέπεια να ραγίσει το κράνος που τον προστάτευε και να τραυματιστεί σοβαρά.

"Φτάσαμε δύο λεπτά μετά από το ατύχημα. Ο άνθρωπος έχασε τον έλεγχο αφού χτύπησε έναν βράχο που ήταν ελαφρώς καλυμμένος με χιόνι", δήλωσε στο έντυπο ο πρώτος τραυματιοφορέας που έφτασε στο σημείο.

"Εκτοξεύτηκε στον αέρα και χτύπησε 3 πέτρες πέφτοντας. Υπήρχε πολύ αίμα γύρω από την τρίτη πέτρα, όπου χτύπησε το κεφάλι του. Το ελικόπτερο, που κατάφερε να προσγειωθεί 30 μέτρα από το σημείο του ατυχήματος, ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά. Όλοι στο θέρετρο είναι εξαιρετικά λυπημένοι και προσευχόμαστε να το ξεπεράσει".

O επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε αρκετούς μήνες σε κώμα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο που βρισκόταν, σε μια κλινική αποκατάστασης, τον Ιούνιο του 2014. Πλέον βρίσκεται στην πολυτελέστατη έπαυλή του στην Ελβετία, η οποία έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονη κλινική, όπου και συνεχίζει την αποκατάστασή του.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Μόνο η οικογένεια και μερικοί πολύ στενοί φίλοι γνωρίζουν για την υγεία του Schumacher το τελευταίο διάστημα. Πριν μερικές ημέρες πάντως, η μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ, βγήκε δημόσια και δήλωσε πως ο Michael δεν είναι δεν είναι σε θέση να περπατήσει, όπως υποστήριξε ένα γερμανικό περιοδικό.

Την Τρίτη (29/12) συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από το ατύχημα του Γερμανού, ωστόσο παρά την αγωνία του κοινού να μάθει νέα για την κατάστασή του, τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω. Η προσωπική ζωή ήταν πολύ σημαντική για τον Schumacher από τις ημέρες που ακόμη ήταν ενεργός στη Formula 1 και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φέλιξ Νταμ, το κοινό δεν έχει κανένα δικαίωμα στην ενημέρωση μετά το ατύχημά του. "Το ατύχημα από μόνο του φυσικά και μπορεί να δημοσιευτεί στον Τύπο. Από τη στιγμή που ξεκινά η αποθεραπεία τους όμως, το κοινό θα πρέπει να μένει μακριά", δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Πρόσφατα ο πρώην μάνατζερ του Schumi, Βίλι Βέμπερ, αποκάλυψε ότι η γυναίκα του Γερμανού δεν του επιτρέπει να τον επισκεφθεί, παρά το γεγονός ότι επί 25 χρόνια ήταν δίπλα του: "Προσπάθησα πολλές φορές να λάβω από την Κορίνα μία άδεια επίσκεψης, κάθε φορά όμως χωρίς επιτυχία. Η κατάσταση είναι φρικτή για εμένα. Όμως και η οικογένειά μου υποφέρει. Δεν γνωρίζω τι κρύβεται από πίσω. Προβάλλει πάντα διαφορετικές προφάσεις και δικαιολογίες. Τελευταία μού ανακοινώθηκε ότι δεν γίνεται εξαιτίας του φόβου για βακτήρια".

Στα βήματα των γονέων

Όσο ο Schumacher συνεχίζει την αποκατάστασή του, τα παιδιά του, αρχίζουν να τραβούν τα φλας της δημοσιότητας. Η κόρη του, Τζίνα-Μαρία, ασχολείται με την ιππασία, έχοντας αρκετές διακρίσεις, όπως η γυναίκα του, Κορίνα.

Ο 16χρονος γιος τους, Mick Schumacher, έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες ταχύτητα νωρίτερα στη σεζόν και δείχνει να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του. Οι πρώτες του δοκιμές στη Formula Four μάλιστα δημιούργησαν μεγάλο ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Ο Schumacher Junior άρχισε στα τέλη του 2014 να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα του στους αγώνες, καθώς προηγουμένως έτρεχε με αυτό της μητέρας του (Μπετς) ή ως Mick Junior για να αποφύγει την προβολή.

Η γνωριμία με τη γυναίκα του

O Michael γνώρισε την γυναίκα του, Κορίνα Μπετς, μέσω ενός πρώην συναδέλφου του, του Heinz Harald Frentzen, ο οποίος είχε τότε σχέση μαζί της.

Όταν όμως χώρισαν, ο Γερμανός βρήκε ευκαιρία, την πλησίασε και πέντε χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν, την 1η Αγούστου του 1995. Η Κορίνα είναι παθιασμένη με την ιππασία, ενώ έχει στην κατοχή της ένα ράντσο στην Ελβετία, το οποίο της έχει αγοράσει ο Schumacher.

Από οδηγός Formula 1, οδηγός ταξί

Η οικογένεια έχει στην κατοχή της δύο σκυλιά. Το ένα ήταν αδέσποτο στους δρόμους της Βραζιλίας, η Κορίνα το ερωτεύτηκε και το πήρε μαζί της, ενώ το άλλο είναι ένα αυστραλιανό ποιμενικό, το οποίο λίγο έλειψε να στείλει τον Schumacher στη φυλακή! Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια βρισκόταν μέσα σε ένα ταξί στην βαυαρική πόλη, Κόμπουργκ, και έπρεπε να πάει να πάρει το σκυλί και στη συνέχεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο για να προλάβει μια πτήση για Ελβετία.

Ωστόσο ο χρόνος πίεζε κι έτσι ο Schumacher ζήτησε από τον ταξιτζή να οδηγήσει ο ίδιος το όχημα για να φτάσουν πιο γρήγορα! Η αστυνομία τους σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα, όμως έκανε απλώς μια... επίπληξη και στους δύο.

Τα χόμπι και η αγαπημένη ομάδα

Από τα αγαπημένα του χόμπι είναι η ιππασία και το ποδόσφαιρο. Στο παρελθόν μάλιστα έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της FC Echichens που εδρεύει κοντά στο σπίτι του, ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλούς φιλανθρωπικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όσον αφορά τις αγαπημένες του ομάδες. Αυτές είναι η Κολωνία, αλλά και η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ.

Η φιλανθρωπική δράση

Ο Schumacher είναι ειδικός πρέσβης της UNESCO και έχει δωρίσει 1.500.000 ευρώ στην οργάνωση.Επιπλέον, είχε καταβάλει χρήματα για την κατασκευή ενός σχολείου για τα φτωχά παιδιά και για βελτιώσεις στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ενώ το φιλανθρωπικό του έργο δεν σταματά εδώ.

Έχει βοηθήσει επίσης ένα νοσοκομείο για παιδιά στο Σαράγεβο, ενώ στη Λίμα του Περού ίδρυσε το "Παλάτι των Φτωχών", ένα κέντρο που βοηθάει τα άστεγα παιδιά να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση, στο φαγητό και να έχουν ένα καταφύγιο. Πολλές από τις φιλανθρωπικές δράσεις του δεν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και αυτό άλλωστε ήταν κάτι που ήθελε και ο ίδιος. Αν και δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς το ποσό που έχει χαρίσει μέχρι σήμερα σε τέτοιες δράσεις, αυτό που τουλάχιστον είναι γνωστό, είναι το ότι στα τέσσερα τελευταία χρόνια που ήταν ενεργός πιλότος της Formula 1, δώρισε τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ!

"Rain King" και "Red Baron"

Μία από τις μεγαλύτερες αρετές του Schumacher σαν πιλότος ήταν το ότι μπορούσε να τρέχει με απίστευτες ταχύτητες ακόμη και εν ώρα βροχής. Ο αρθρογράφος μηχανοκίνητων Κρίστοφερ Χίλτον έγραψε το 2003 ότι "Η ικανότητα ενός οδηγού μπορεί να μετρηθεί βάση της απόδοσής του σε συνθήκες βροχής, επειδή χρειάζεται ο τέλειος χειρισμός του οχήματος". Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Schumacher είχε τερματίσει πρώτος σε 17 από τους 30 αγώνες υπό βροχή που συμμετείχε! Κάπως έτσι απέκτησε από τους ανθρώπους των media, το ψευδώνυμο "Regenkönig", δηλαδή "Βασιλιάς της Βροχής".

Ένα ακόμη γνωστό ψευδώνυμό του είναι το "Red Baron" (κόκκινος βαρώνος) εξαιτίας της κόκκινης Ferrari του, αλλά και του Γερμανού πιλότου μαχητικών αεροσκαφών, Μάνφρεντ Βον Ρίχτόφεν, ο οποίος συμμετείχε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως είναι λογικό, ο Schumacher πιστώνεται τη διάδοση της Formula 1 στη Γερμανία, η οποία προηγουμένως δεν είχε τέτοια απήχηση. Πλέον ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί οδηγοί καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφαία κατηγορία, ενώ το 2006 που αποσύρθηκε υπήρχαν ταυτόχρονα τρεις Γερμανοί πιλότοι, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ από άλλη χώρα στην ιστορία του πρωταθλήματος!

Η περιουσία του: 730.000.000 ευρώ

Τα ακίνητα

Villa La Chenai: Αυτή ήταν η πρώτη κατοικία του Michael Schumacher δίπλα στη λίμνη της Γενεύης. Είναι 750 τετραγωνικών μέτρων, με 11 δωμάτια, γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, τέσσερα άλογα, γκαράζ έξι θέσεων και σινεμά. Πλέον η οικογένεια της έχει βάλει πωλητήριο, αλλά μέχρι να βρεθεί αγοραστής, μπορεί να ενοικιαστεί για ένα μήνα με ένα ποσό της τάξεως των 19.000 ευρώ.

Lake Geneva Villa: Εικοσιπέντε χιλιόμετρα μακριά από το παλιό του σπίτι, ο Γερμανός αποφάσισε να χτίσει πριν μερικά χρόνια ένα υπερπολυτελές οίκημα που του στοίχισε 30.000.000 ευρώ. Έχει έκταση 2.200 τετραγωνικών μέτρων, 40 δωμάτια, γκαράζ 29 (!) θέσεων, ελικοδρόμιο, γήπεδο ποδοσφαίρου, σινεμά, αίθουσα μπόουλινγκ, αλλά και ειδικό δωμάτιο τροπαίων.

CS Ranch: Τόσο η δική του αγάπη για τα άλογα, όσο και της γυναίκας του, οδήγησε το ζευγάρι στην αγορά ενός ράντσου στην Ελβετία. Αυτό ονομάστηκε "CS" από τα αρχικά του ονόματος της, Κορίνα, στην οποία και το δώρισε.

Τα αυτοκίνητα

Λάτρης των ιταλικών μοντέλων ήταν ανέκαθεν ο Schumacher. Έτσι εξηγείται άλλωστε πως στο γκαράζ του βρίσκονται μόνο Fiat και Ferrari. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει ένα Fiat 500 Abarth, 160 ίππων...

Ένα Fiat Croma 140 ίππων...

Και μια μαύρη Ferrari FXX, 6.262 κυβικών και 800 ίππων, η οποία είναι μοναδική και είναι δώρο της εταιρίας στον Γερμανό! Η αξία της υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 380 χλμ/ώρα.

Το ιδιωτικό νησί

Ο Michael Schumacher έχει στην κατοχή του ένα νησί το οποίο βρίσκεται ανοιχτά του Ντουμπάι και αποτελεί μέρος του πρότζεκ "Κόσμος", του συγκροτήματος δηλαδή 300 νησιών που δημιουργήθηκαν από ανθρώπινη παρέμβαση και το σχήμα τους θυμίζει από ψηλά, τις ηπείρους της Γης. Το νησί του Γερμανού ήταν ένα δώρο από τον σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, λίγο μετά την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση. Έχει αξία περίπου 6.500.000 ευρώ και πάνω του είναι κτισμένη μια πολυτελής βίλα, ενώ φυσικά έχει ιδιωτική παραλία. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται στη θέση της... Ανταρκτικής, δηλαδή στο νότιο τμήμα του συγκροτήματος.

Το τζετ

Στην κατοχή του επίσης βρίσκεται ένα ιδιωτικό τζετ, ένα Falcon 200. Είναι εννέα θέσεων και το χρησιμοποιούσε συχνά για να ταξιδεύει σε κάθε πόλη που διεξαγόταν Grand Prix. Όσο για την αξία του; Αυτή είναι περίπου στα 20.000.000 ευρώ.

Κλείνοντας ας θυμηθούμε σε ένα VIDEO τις καλύτερες στιγμές του στις πίστες της Formula 1 και ας ελπίσουμε η κατάσταση της υγείας του να έχει αίσιο τέλος:

Για περισσότερο Schumacher και Formula 1, τα λέμε και στο twitter:

News 24/7

24MEDIA NETWORK