Spa, μία πίστα Rollercoaster

O περυσινός νικητής Sebastian Vettel, αποθεώνει το σιρκουί του Βελγίου.

Spa, μία πίστα Rollercoaster

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, η δράση στον μαγικό κόσμο της Formula 1 αρχίζει ξανά και μάλιστα με ένα από τα highlight της σεζόν: το βελγικό Grand Prix. Η πίστα του Σπα είναι η αγαπημένη των περισσότερων οδηγών αλλά και των θεατών, καθώς απλώνεται στην καρδιά του δάσους των Αρδεννών, διαθέτει συνεχείς υψομετρικές διαφορές, ο καιρός είναι σταθερά... ασταθής και οι αγώνες πάντα συναρπαστικοί!

Ανάμεσα στους θαυμαστές της είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastian Vettel. Νικητής πέρυσι αλλά και το 2011, έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στο βάθρο (3ος το 2009, 2ος το 2012), έχει δύο Pole Positions (2011, 2013) και ισάριθμους ταχύτερους γύρους (2009, 2013)

«Ο αγώνας στο Σπα αποτέλεσε εφαλτήριο του σερί των εννέα νικών μου πέρυσι, πράγμα που πάντα μου αρέσει να θυμάμαι. Το σιρκουί του Βελγίου περιλαμβάνει κάθε είδους στροφή: πολύ γρήγορες, μεσαίας ταχύτητας, έχει σημεία δυνατού φρεναρίσματος αλλά και ευθείες. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι υψομετρικές διαφορές, είναι rollecoaster - ειδικά στην Eau Rouge. Ο καιρός μπορεί επίσης να είναι απρόβλεπτος, μία πρόκληση για οδηγούς και ομάδες που δεν πρέπει να υποτιμάται από κανένα. Μέσα σε μερικά λεπτά, μπορεί η καταιγίδα να δώσει τη θέση της σε ηλιοφάνεια και το αντίθετο. Παράλληλα, συχνά στο Σπα κάνει την εμφάνισή του και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες, γιατί είναι μέσα στο δάσος και δένει τέλεια με το γύρω σκηνικό», είπε ο 27χρονος.

Πάντως το τριήμερο του Γερμανού δεν ξεκίνησε καλά αφού στα ελεύθερα της Παρασκευής αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος της Renault.

News 24/7

24MEDIA NETWORK