Στη Sauber η πρώτη γυναίκα επικεφαλής

Η γεννημένη στην Ινδία, αλλά πολιτογραφημένη Αυστριακή Μονίσα Κάλτενμπορν έγινε κι επίσημα η πρώτη επικεφαλής ομάδας στην ιστορία της Formula 1, όπως ανακοίνωσε η Sauber την Πέμπτη (11/10).

Στη Sauber η πρώτη γυναίκα επικεφαλής

Η 41χρονη μέχρι πρότινος εκτελεστική διευθύντρια της αυστριακής ομάδας αναλαμβάνει καθήκοντα από το προσεχές Σαββατοκύριακο, στο grand prix της Νότιας Κορέας, πέντε αγώνες πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

Η Κάλτενμπορν παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον ιδρυτή της ομάδας, Πέτερ Ζάουμπερ, ο οποίος το Σάββατο συμπληρώνει 69 χρόνια ζωής και θα διατηρήσει το ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου όλων των εταιριών του ομίλου, χαράζοντας και τη στρατηγική κατεύθυνση.

Η Κάλτενμπορν γίνεται η 2η Ινδή επικεφαλής ομάδας από τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος, αφού υπάρχει και ο Βιτζάι Μαλία της Force India. Η Sauber συμμετέχει στην F1 από το 1993, έχοντας 4 τερματισμούς στο βάθρο φέτος, με την Κάλτενμπορν να ανήκει στο δυναμικό της ομάδας από το 2000, όταν προσελήφθη ως επικεφαλής του νομικού τμήματος, προτού εξελιχθεί σε CEO το 2010. Το 2011, μάλιστα, ο Ζάουμπερ της παραχώρησε το ένα τρίτο των μετοχών της εταιρίας.

"Είμαστε η 4η πιο παλιά ομάδα της F1. Το να χτίσουμε ένα τέτοιο πρότζεκτ και να το διατηρήσουμε ζωντανό σε ένα δύσκολο περιβάλλον, είναι μία εκπληκτική επιτυχία. Έθεσα υψηλούς στόχους και είμαι αφοσιωμένη στο να οδηγήσω την ομάδα μπροστά, όπως ο Πέτερ Ζάουμπερ θα ήθελε", τόνισε το νέο "αφεντικό" της Sauber.

"Αποφασίσαμε εδώ και καιρό ότι η Μονίσα θα αναλάμβανε από εμένα, αλλά αφήσαμε ένα χρονικό περιθώριο. Τώρα είναι μία καλή στιγμή και για του δυο μας, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή να πατήσω το κουμπί. Υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός αγώνων φέτος στους οποίους δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, με τελευταίο το ιαπωνικό GP, όπου η ομάδα είχε εξαιρετικές επιδόσεις. Δεν έχω αμφιβολία πως η Μονίσα έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μία εξαιρετική επικεφαλής και είμαι βέβαιος ότι θα διασφαλίσει τις αξίες που διέπουν την εταιρία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα", υπογράμμισε ο Ζάουμπερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK