Συγκλονιστική μαρτυρία Alonso: "Έτσι έζησα το ατύχημα"

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Fernando Alonso, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το ατύχημά του στην Βαρκελώνη. Όλες οι λεπτομέρειες της σύγκρουσης, η προσωρινή αμνησία και η εκδοχή του στην υπόθεση.

Συγκλονιστική μαρτυρία Alonso: "Έτσι έζησα το ατύχημα"

Ο Fernando Alonso πέρασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά τεστ το πρωί της Πέμπτης (26/3) και η FIA έδωσε το τελικό "οκ" στον Ισπανό για να τρέξει στο Grand Prix της Μαλαισίας την Κυριακή (29/3).

Λίγη ώρα αργότερα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητές παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του ατυχήματός του στα δοκιμαστικά της Βαρκελώνης, πριν την έναρξη της σεζόν.

Σε αντίθεση με τα σενάρια που έκαναν λόγο πως ο Alonso είχε υποστεί αμνησία και είχε ξυπνήσει στο 1996, ο ίδιος απάντησε πως: "Ήταν απλά μια διάσειση. Πήγα στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Υπάρχει ένα διάστημα τεσσάρων ωρών όσο βρισκόμουν στο νοσοκομείο που δεν το θυμάμαι, αλλά αυτό είναι λογικό εξαιτίας της θεραπείας.

Δεν ξύπνησα στο 1996, δεν ξύπνησα μιλώντας ιταλικά και όλα αυτά που γράφτηκαν. Θυμάμαι τα πάντα από το ατύχημα", διαψεύδοντας τα όσα αποκάλυπταν πριν κάποιες μέρες τα ΜΜΕ.

Απάντησε φυσικά και για τα αίτια της σύγκρουσης, όμως όπως δήλωσε ακόμη δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία: "Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποια ήταν τα αίτια της σύγκρουσης, αλλά σίγουρα είχε ένα πρόβλημα με το τιμόνι στην τρίτη στροφή, κόλλησε στα δεξιά.

"Πλησίασα τον τοίχο, φρέναρα την τελευταία στιγμή, κατέβασα ταχύτητα, αλλά δυστυχώς από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θυμάμαι κάποια κομμάτια".

O Alonso επίσης απέρριψε τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος της McLaren, Ron Dennis, ότι ο δυνατός άνεμος τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου:

"Σίγουρα όχι. Ακόμη κι ένας τυφώνας δεν θα μπορούσε να μετακινήσει το μονοθέσιο σε τέτοια ταχύτητα. Η σύγχυση των όσων είπε μπορεί να προκλήθηκε επειδή έπρεπε να δηλώσει κάτι άμεσα στα ΜΜΕ καθώς υπήρχε μεγάλη πίεση και εγώ ήμουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας".

Ενώ όταν πιέστηκε να δώσει κι άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν, απάντησε στον ίδιο τόνο: "Είναι σαφές ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στο μονοθέσιο, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμη:

Θα τρέξει κανονικά στο Grand Prix της Μαλαισίας ο Alonso

News 24/7

24MEDIA NETWORK