"Συνέταιροι" οι Prost και Senna

Ο Alain Prost αποκάλυψε ότι είχε συζητήσει με τον Ayrton Senna το ενδεχόμενο να αγοράσουν μια ομάδα της Formula 1, τη Ligier, την οποία εν τέλει απέκτησε ο Γάλλος τρία χρόνια αργότερα.

"Συνέταιροι" οι Prost και Senna

Αυτή είναι η φωτογραφία της συμφιλίωσης. Ο νικητής του αυστραλιανού Grand Prix στην Αδελαΐδα, Ayrton Senna σηκώνει το χέρι του δεύτερου στον αγώνα, Alain Prost. Είναι ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα του Prost στη Φόρμουλα 1, η χρονιά είναι το 1993. Ο Senna έχει ήδη συμφωνήσει να διαδεχθεί τον Prost στη Williams Renault. Ο Prost θα αναλάβει θέση τηλεσχολιαστή στη γαλλική τηλεόραση και θα μιλήσει για τελευταία φορά με τον Senna το πρωινό της Πρωτομαγιάς του 1994.

Για τη σχέση τους τα χρόνια που προηγήθηκαν έχουν γραφτεί εκατομμύρια γραμμές σε βιβλία, περιοδικά και ιστοσελίδες. Ο Prost έχει πει εκατοντάδες φορές πως η σχέση τους είχε βελτιωθεί μετά από εκείνη την Κυριακή στην Αυστραλία, όταν ο Γάλλος αποχαιρέτησε τη Φόρμουλα 1 με τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του. Σε συνέντευξή του αναφέρει πως οι δυο τους είχαν συζητήσει να ξανασυνεργαστούν.

"Είναι αστείο, ίσως μια εβδομάδα πριν από το δυστύχημα, μιλούσαμε στο τηλέφωνο και είπα στον Ayrton: "Ξέρεις θα έχει πλάκα αν αγοράσω μια ομάδα και γίνεις εσύ ο οδηγός μου. Γελούσαμε για αυτό. Συζητούσαμε να αγοράσουμε μαζί τη Ligier. Στις αρχές του 1994. Αυτό θα ήταν φανταστικό, πολύ καλό". Ο Senna δεν ήταν ικανοποιημένος από τη Williams, αφού δεν είχε καταφέρει να τερματίσει σε κανένα Grand Prix.

Μετά το θάνατο του Senna η οικογένεια του Βραζιλιάνου δημιούργησε ένα ίδρυμα σύμφωνα με την επιθυμία του και μέλος στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο ήταν ο Prost. Ο Guy Ligier πούλησε την ομώνυμη ομάδα στον Prost το 1997. Με τη στήριξη της Peugeot ο Prost είχε μεγάλα όνειρα, αλλά κατάλαβε νωρίς πως ήταν λάθος κίνηση. "Στο τέλος ήμουνα χαρούμενος να σταματήσω". Η Prost Grand Prix είχε ορισμένες καλές στιγμές με τον Olivier Panis, όμως μετά από λίγα χρόνια χρεωκόπησε και διαλύθηκε το 2001. "Παραμένει το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου", ήταν τα λόγια του Prost.

News 24/7

24MEDIA NETWORK