Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP

H Pirelli αποκαλύπτει πόσα σετ κάθε γόμας έχει διαθέσιμα κάθε οδηγός. Οι Hamilton, Rosberg, Verstappen, Vettel και Raikkonen, έχουν από τρία χρησιμοποιημένα σετ της μαλακής γόμας.

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP

Σε ένα Grand Prix όπου η θερμοκρασία οδοστρώματος αναμένεται να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως τα ελαστικά ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του δέκατου-έκτου αγώνα της χρονιάς. Ο Lewis Hamilton είναι στην pole position, o Nico Rosberg εκκινεί δίπλα του, με τις Red Bull στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και τις Ferrari στην τρίτη. Όμως τι ελαστικά έχει διαθέσιμα κάθε οδηγός για τους 56 γύρους στη Σεπάνγκ;

Στη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Pirelli, οι Hamilton, Rosberg, Verstappen, Vettel και Raikkonen, έχουν όλοι από τρία χρησιμοποιημένα σετ της μαλακής γόμας. Μόνο ο Ricciardo ανάμεσα στους πρώτους 6 του grid, έχει και ένα επιπλέον φρέσκο σετ μαλακής, πράγμα που ο ίδιος λέει πως μπορεί να τον βοηθήσει στη μάχη με τα ασημί βέλη.

« Ίσως αυτό να μας επιτρέψει να κάνουμε κάτι διαφορετικό με τη στρατηγική», είπε ο Αυστραλός. Σύμφωνα με την οδηγία της ιταλικής εταιρείας, αυτή η γόμα που αναμένεται να είναι και η πιο δημοφιλής, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από 17 γύρους.

Όσο για τη μέση γόμα, όλοι έχουν στη διάθεσή τους από ένα σετ, άλλη χρησιμοποιημένο, άλλοι εντελώς καινούριο. Αυτό το ελαστικό, που έχει τα λευκά διακριτικά, η Pirelli λέει πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από 23 γύρους.

Τέλος σε ότι αφορά στη σκληρή γόμα, εκεί υπάρχει μία μικρή ποικιλία. Το σύνολο των γύρων που η Pirelli λέει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα, είναι 28. Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά στο infographic που ακολουθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK