Θα έρθει και νέα ποινή για Vettel;

Το πρώην αφεντικό του αναμένει κινήσεις από τη FIA για το υβρεολόγιο.

Θα έρθει και νέα ποινή για Vettel;

Ο Sebastian Vettel έχασε το βάθρο στο Grand Prix του Μεξικού, καθώς στην κορύφωση της τριπλής μονομαχίας του με τις δύο Red Bull και έχοντας εμφανώς και προ πολλού χάσει την ψυχραιμία του, ήρθε σε επαφή με τον Daniel Ricciardo.

Ο οδηγός της Ferrari κρίθηκε πως παραβίασε την πρόσφατη οδηγία της FIA, αλλάζοντας γραμμή κατά την πέδηση, αναγκάζοντας άλλο μονοθέσιο να ακολουθήσει τροχιά αποφυγής σύγκρουσης. Έτσι προστέθηκαν στον τελικό του χρόνο 10 δευτερόλεπτα και έπεσε πέμπτος.

Ωστόσο, (αρνητική) αίσθηση προκάλεσαν τα λεγόμενα του μέσω team radio, καθώς απευθυνόμενος στον τεχνικό έφορο της FIA και διευθυντή του αγώνα, Charlie Whiting, είπε 'να πάει να γ@@ηθεί'! Άμεσα ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, τού ζήτησε να ηρεμήσει, πράγμα που συνέβη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ζήτησε συγνώμη από τον Whiting, αλλά σύμφωνα με το πρώην αφεντικό του, τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, θα πρέπει να μην περάσει ατιμώρητη αυτή η συμπεριφορά.

" Φυσικά εν βρασμώ ψυχής οι οδηγοί μπορεί να παρασυρθούν. Σε άλλα σπορ, είμαι σίγουρος πως αν οι ποδοσφαιριστές φορούσαν μικρόφωνα, θα ακούγαμε πολύ χειρότερα πράγματα απ' όσα ακούμε στην πίστα. Όμως σε κάθε σπορ, αυτό που δεν μπορείς να κάνεις, είναι να συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο στον διαιτητή. Θα εκπλαγώ αν δεν υπάρξει κάποια περαιτέρω συνέπεια", είπε ο Horner.

Μάλιστα ο Βρετανός έριξε και το καρφί του προς τη Ferrari: " Δεν είχε τέτοια συμπεριφορά όταν οδηγούσε για λογαριασμό μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έχασε το βάθρο ο Vettel

News 24/7

24MEDIA NETWORK