Τι έγινε με το ελαστικό του Vettel

H Pirelli εντόπισε την αιτία της καταστροφής για τον οδηγό της Ferrari.

Τι έγινε με το ελαστικό του Vettel

Όταν στον 25 γύρο του Grand Prix Αυστρίας το πίσω δεξί ελαστικό του Sebastian Vettel εξερράγη, όλοι σπεύσαμε να κατηγορήσουμε τη στρατηγική της Ferrari που τον κράτησε τόσο πολύ στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα.

Ωστόσο, η ενδελεχής έρευνα που έκανε η Pirelli, έδωσε μία νέα διάσταση στο συμβάν, καθώς όπως όλα δείχνουν, το ελαστικό του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή (που σε εκείνο το σημείο ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα του Red Bull Ring) διαλύθηκε επειδή πάτησε σε θραύσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Pirelli ανέφερε:

«Η ανάλυση του συμβάντος με το ελαστικό του Sebastian Vettel, που επηρέασε τον αγώνα του στην Αυστρία, ολοκληρώθηκε. Τα αποτελέσματα αυτής έχουν γνωστοποιηθεί στη Ferrari. Τα υπολείμματα του εν λόγω ελαστικού, σε συνδυασμό με ενδελεχή αντιπαραβολή με τα άλλα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα, δεν έδειξε σημάδια φθοράς ή αστοχίας στη δομή του πίσω δεξιού ελαστικού. Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα φαίνεται πως προκλήθηκε από κάποιο θραύσμα».

Η ουσία όμως, ανεξαρτήτως της αιτίας, είναι πως ο Sebastian Vettel τέθηκε εκτός μάχης, έμεινε στους 96 πόντους και απομακρύνθηκε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Νέα Δημοκρατία ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε δύσκολη θέση φέρνει τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε περί φυλακίσεων των κομμουνιστών, ενώ η Πειραιώς απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

Πώς ο νόμος Σπίρτζη "πάγωσε" την Ελλάδα

Γραφειοκρατική νοοτροπία, ανικανότητα και αδράνεια της κεντρικής διοίκησης ή σκόπιμες καθυστερήσεις που πατούν πάνω σε κενά και παραλήψεις του νόμου; Πως ο ν. 4412 του υπουργείου Υποδομών έχει «παγώσει» δημόσια έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων και πως προσπαθεί να ανταπεξέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση

 

Πάνος Σεϊτανίδης

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

VIDEO

F1 AGENDA