Τι ελαστικά διάλεξε κάθε οδηγός;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επιλογές των πιλότων ενόψει Σίλβερστοουν.

Τι ελαστικά διάλεξε κάθε οδηγός;

Το Βρετανικό Grand Prix είναι προ των πυλών και κόντρα στον παραδοσιακά απρόβλεπτο καιρό, όλα δείχνουν πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ηλιόλουστο στο Νορθάμπτονσαϊρ. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, τότε θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι επιλογές ελαστικών που έχει κάνει κάθε οδηγός ενόψει του δέκατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο Grand Prix, στην Αυστρία, όπου διαθέσιμες ήταν η μαλακή, η πολύ μαλακή και η πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, τώρα οι διαθέσιμες γόμες από την ιταλική εταιρεία κινούνται στο άλλο άκρο αντοχής.

Αυτή τη φορά η μαλακή με τα κίτρινα διακριτικά, δεν είναι η σκληρότερη διαθέσιμη επιλογή – ακριβώς το αντίθετο! Οι οδηγοί έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτή, τη μέση γόμα (με τα λευκά διακριτικά) και τη σκληρή γόμα (με τα πορτοκαλί διακριτικά).

Για μία ακόμα φορά οι περισσότεροι οδηγοί έχουν επιλέξει την πιο σκληρή διαθέσιμη γόμα απλά για την… υποχρέωση. Ρίχνοντας μία ματιά στα διαθέσιμα σετ ανά ομάδες και οδηγούς, θα δούμε διαφορές στη στρατηγική της Mercedes με τη Ferrari αλλά και τη Red Bull. Επίσης, με εξαίρεση τους οδηγούς της Haas, όλοι οι υπόλοιποι teammates έχουν κάνει τις ίδιες επιλογές.

Ας τις δούμε αναλυτικά στο παρακάτω infographic:

News 24/7

24MEDIA NETWORK