Τι προκάλεσε το ατύχημα του Hamilton

Ο οδηγός της Mercedes μίλησε για την άτυχη στιγμή στο FP2 της Ουγγαρίας.

Τι προκάλεσε το ατύχημα του Hamilton

Πρόωρο φινάλε είχε για τον Lewis Hamilton η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας. Μετά από μόλις τέσσερις γύρους στο Χανγκαρόρινγκ, ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 11 και κατέληξε στην προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Παρότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να επιστρέψει στα pit της Mercedes, η W07 Hybrid είχε τραυματιστεί τόσο που έμεινε θεατής στο υπόλοιπο του FP2.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο 31χρονος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά: "Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση, άρα δεν κρίνω σκόπιμο να στέκομαι σε αυτό. Προχωράμε παρακάτω. Ακούμπησα ένα από αυτά τα νέα λευκά κερμπ και επιτόπου με έστειλε εκτός αγωνιστικής διαδρομής. Ήταν σφοδρή η σύγκρουση".

Πάντως ο Hamilton θεωρεί πως η απουσία του από το FP2, δεν θα επηρεάσει αρνητικά το Σαββατοκύριακό του στη Βουδαπέστη. "Μου αρέσει πολύ εδώ, θα απολαύσω το βράδυ μου και θα επιστρέψω στην πίστα φρέσκος αύριο το πρωί. Παρακολούθησα την υπόλοιπη διαδικασία, ξέρω τι έκανε ο Nico (Rosberg) και ξέρω τι πρέπει να κάνω κι εγώ με τη σειρά μου αύριο".

Ο Hamilton μετράει συνολικά 4 νίκες επί Ουγγρικού εδάφους, έχοντας πανηγυρίσει το 2007, το 2009 και το 2012 ως οδηγός της McLaren ενώ έχει και μία νίκη με τα χρώματα της Mercedes, το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

GP Ουγγαρίας (FP2): Στις μπαριέρες ο Hamilton

News 24/7

24MEDIA NETWORK