Τίμησε τη μνήμη του Senna η Ferrari

Λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo, που αποκάλυψε προφορική συμφωνία με τον Ayrton Senna για να κλείσει την καριέρα του στα… κόκκινα, η ιταλική ομάδα έδωσε βροντερό "παρών" στις εκδηλώσεις μνήμης που έλαβαν χώρα στην Ίμολα. Ήταν η μοναδική ομάδα με επίσημη παρουσία στις εκδηλώσεις των 20 ετών από τον θάνατό του. Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε ο Πάνος Σεϊτανίδης για το Contra.gr.

Τίμησε τη μνήμη του Senna η Ferrari

Είκοσι χρόνια μετά την απώλεια του σπουδαιότερου ίσως οδηγού στην ιστορία της Formula 1, στο memorial που έλαβε χώρα στην καταραμένη στροφή Ταμπουρέλο, συμμετείχαν οι επίσημοι οδηγοί της Ferrari, Fernando Alsono και Kimi Raikkonen, ο "δανεικός" στη Marussia Jules Bianchi, ο δοκιμαστής Pedro de la Rosa, ο αγωνιστικό διευθυντής Massimo Rivola αλλά και ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων Antonello Coletta.

"Είχα αφίσα του στο δωμάτιό μου", παραδέχθηκε ο Alonso, τονίζοντας στη συνέχεια τη μία, θετική συνέπεια αυτού του δυστυχήματος: "Το μοναδικό θετικό από εκείνο το Σαββατοκύριακο που πήρε τους Ayrton Senna και Roland Ratzenberger μακριά μας, είναι πως από τότε, τα επίπεδα ασφαλείας στη Formula 1, βελτιώθηκαν σημαντικά. Η ασφάλεια που νιώθουμε μέσα στα μονοθέσια μας, αποτελεί κληρονομιά της δικής τους θυσίας".

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που απαθανατίσαμε κατά την παρουσία μας στην Ίμολα, τα μέλη της "οικογένειας" της Scuderia ήρθαν με ελικόπτερο στην πίστα και μαζί με άλλες προσωπικότητες των αγώνων, όπως ο Gerhard Berger, o Emanuele Pirro, o Luca Badoer κ.α. τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου.

Μαζί τους και χιλιάδες κόσμου, σε μία πορεία γεμάτη αναμνήσεις που ξεκίνησε από τα paddock και ολοκληρώθηκε στο σημείο που ο Senna έχασε τη ζωή του. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη συνέχεια οι θαυμαστές του Ayrton φώναξαν το όνομα του και όλοι, με πρώτους τους Alonso/Raikkonen, έγραψαν το δικό τους μήνυμα στον τοίχο με τη φωτογραφία του.

Δείτε εκτός από τις εικόνες, τα video που εξασφαλίσαμε για εσάς από τις εκδηλώσεις μνήμης, στην 20η επέτειο από το θάνατο του Senna.

Διαβάστε ακόμη:

Ayrton Senna: O άνθρωπος που έγινε θεός

News 24/7

24MEDIA NETWORK