Το λάθος της Red Bull έκλεψε τη νίκη του Ricciardo

Ο Αυστραλός ήταν έξαλλος μετά την ολοκλήρωση του GP Μονακό.

Το λάθος της Red Bull έκλεψε τη νίκη του Ricciardo

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Daniel Ricciardo έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τη νίκη, λόγω λάθους της ομάδας του. Στην Ισπανία η Red Bull Racing επέλεξε για εκείνον τη λάθος στρατηγική και για τον Max Verstappen τη σωστή ενώ στο Μονακό, μία λάθος συνεννόηση σχετικά με την αλλαγή ελαστικών στο δεύτερο pit stop, τον κράτησε πίσω από τον νικητή του αγώνα Lewis Hamilton.

Ο Ricciardo μπήκε στα pit για να βάλει τη μαλακή γόμα ελαστικών και να πάει με αυτή μέχρι το τέλος του αγώνα, ωστόσο το πολύ αργό pit stop καθώς έφτασε στο pit box και οι μηχανικοί δεν είχαν έτοιμα τα ελαστικά του, τον περιόρισε στη δεύτερη θέση.

"Με φώναξαν στα pit, πάω και τα ελαστικά δεν είναι έτοιμα. Δεν ήταν δική μου επιλογή. Οι μηχανικοί τριγυρνούσαν μπερδεμένοι. Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω ενώ είμαι στο βάθρο. Θα έπρεπε να είναι μία ωραία ημέρα αλλά αν αυτό σου συμβαίνει σε δύο αγώνες συνεχόμενους, είναι δύσκολο να το αποδεχθείς", είπε ο Ricciardo μετά την ολοκλήρωση της απονομής στο βάθρο.

Νωρίτερα, μέσω team radio, είχε ζητήσει από την ομάδα του να μην ακούσει δικαιολογίες. Ποια είναι όμως η πλευρά της Red Bull Racing; Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, εξήγησε τι συνέβη.

"Ουσιαστικά ήταν ένα λάθος επικοινωνίας, που αφορούσε στα ελαστικά που είχαμε άμεσα διαθέσιμα στο γκαράζ. Είδαμε τον Hamilton να βάζει τα πάρα πολύ μαλακά, επιλογή την οποία θεωρήσαμε οριακή. Έτσι εμείς επιλέξαμε την πολύ μαλακή γόμα αλλά στο Μονακό, το pit wall είναι έναν όροφο πιο πάνω από το γκαράζ ενώ τα ελαστικά βρίσκονται σε κουβέρτες μέσα και έξω από αυτό. Δυστυχώς το σετ που θέλαμε, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο, ήταν στο πίσω μέρος του γκαράζ. Μπερδευτήκαμε, οι μηχανικοί μας είχαν αρχικά έτοιμα ελαστικά μαλακής γόμας. Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες και δεν υπάρχουν, όμως με τα γκαράζ τόσο μικρά εδώ, είναι δύσκολο να έχεις όλα τα είδη ελαστικών έτοιμα να τοποθετηθούν στο μονοθέσιο στον ίδιο χρόνο", είπε ο Horner στο βρετανικό Autosport.

News 24/7

24MEDIA NETWORK