Το μετά θάνατον έργο του Senna

20 χρόνια μετά το θάνατό του Ayrton Senna, η αδερφή του Βιβιάν θυμάται μια συζήτηση με τον θρύλο της Formula 1 το Μάρτιο του 1994. Διαβάστε πως μια επιθυμία του Βραζιλιάνου οδήγησε στη δημιουργία του "Ayrton Senna Institute".

Το μετά θάνατον έργο του Senna

Ένα μήνα πριν από τον θάνατό του, ο Ayrton Senna, σε συνομιλία που είχε με την αδερφή του, της είχε αποκαλύψει το όραμά του να βοηθήσει στο να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τα παιδιά της Βραζιλίας και το μέλλον τους.

Μερικές εβδομάδες μετά, ο Senna έφυγε από τη ζωή στο δυστύχημα που συνέβη στην πίστα της Ίμολα την 1η Μαΐου του 1994, με την αδερφή του Βιβιάν, να προχωρά στην ίδρυση ενός οργανισμού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως τον είχε φανταστεί ο Βραζιλιάνος.

"Ο Ayrton ήθελε πραγματικά μα δουλέψει για την Βραζιλία, ήθελε μια καλύτερη ευκαιρία για όλους και από το όνειρό του δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο", τόνισε η Βιβιάν. Ερωτηθείς για το ρόλο του Ινστιτούτου απάντησε: "Είναι μια οργάνωση δημόσιου τομέα για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα Βραζιλία, μέσω της κατάρτισης και της διαχείρισης των εκπαιδευτικών. Επί του παρόντος, εργαζόμαστε με περισσότερα από 2.000.000 παιδιά και εκπαιδεύουμε περισσότερους από 75.000 εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο σε περίπου 1.000 πόλεις σε όλη την χώρα".

Τι είναι το "Ayrton Senna Institute";

Το "Ayrton Senna Institute" είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που οραματίστηκε ο Senna πριν από τον θάνατό του και δημιούργησε η αδερφή του μερικές ημέρες μετά από αυτόν.

Διατηρεί τη βάση του στο Σάο Πάολο, κερδίζει χρήματα κατά κύριο λόγο μέσα από δωρεές. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, προς όφελος των προβληματικών δημόσιων σχολείων της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα, το ίδρυμα βοηθά στην προετοιμασία 75.000 δασκάλων και επαγγελματιών εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK