Το νέο μονοθέσιο της Mercedes και οι "μικρές επαναστάσεις"

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Mercedes παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Το νέο μονοθέσιο της Mercedes και οι "μικρές επαναστάσεις"

Η Mercedes παρουσίασε το νέο μονοθέσιό της στην προσπάθεια να κάνει χατ τρικ στους τίτλους των κατασκευαστών. Η F1 W07 Hybrid περικλείει "μικρές επαναστάσεις" στο εσωτερικό της παρά την ομοιότητα με το περσινό αυτοκίνητο, όπως εξήγησε ο τεχνικός διευθυντής των Γερμανών, Paddy Lowe.

"Μπορεί το μονοθέσιο να μοιάζει παρόμοιο με τον προκάτοχό του εξωτερικά, αφού βρίσκεται εντός πλαισίου κανονισμών, από κάτω υπάρχουν πολλές μίνι επαναστάσεις που συνθέτουν μία γενική εξέλιξη για τη νέα σεζόν", τόνισε.

Οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg εμφανίστηκαν για λίγο με το νέο μονοθέσιο στο Σίλβερστοουν την Παρασκευή, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει επίσημο ντεμπούτο τη Δευτέρα, όταν αρχίζουν τα πρώτα τεστ πριν από την έναρξη της σεζόν στη Βαρκελώνη.

Παρότι η Mercedes έχει επικρατήσει στα 32 από τα προηγούμενα 38 grand prix, ο σχεδιασμός της W07 διαθέτει καινοτόμα στοιχεία, ώστε να αποκρούσει το ανανεωμένο μονοθέσιο της Ferrari, το οποίο προκαλεί ανησυχίες στις τάξεις της ομάδας.

"Για να πάρεις επιδόσεις από τη νέα γενιά κινητήρων, χρειάζεται να κυνηγήσεις την αποδοτικότητα", τόνισε ο αρχιμηχανικός της Mercedes, Andy Cowell, εξ ου και το 47% θερμικής απόδοσης του νέου κινητήρα της ομάδας.

Πλάνα από το νέο μονοθέσιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK