Το νέο πιο μαλακό από το μαλακό ελαστικό της Pirelli

H Pirelli ανακοίνωσε την παραγωγή ενός πέμπτου διαφορετικού τύπου ελαστικού που θα χρησιμοποιούν οι ομάδες της Formula 1 από τη νέα σεζόν.

Το νέο πιο μαλακό από το μαλακό ελαστικό της Pirelli

Πέντε διαφορετικές θα είναι οι κατηγορίες των διαθέσιμων ελαστικών για τις ομάδες της Formula 1 στη διάρκεια της επόμενης σεζόν.

Η Pirelli, μετά τις ανακοινώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έδωσε λεπτομέρειες για το νέο "προϊόν", το οποίο θα είναι ακόμη πιο μαλακό από τα υπάρχοντα και θα φέρει τον τίτλο ultrasoft. Τούτο σημαίνει ότι οι ομάδες θα μπορούν να επιλέγουν από μεγαλύτερη γκάμα για καθέναν από τους αγώνες του 2016, αφού πλέον από τις πέντε διαφορετικές γόμες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις τρεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Τις δύο εξ αυτών θα τις προσφέρει υποχρεωτικά η κατασκευάστρια εταιρία, κρίνοντας αναλόγως των συνθηκών της εκάστοτε πίστας. Πρόκειται φυσικά για τα στεγνά ελαστικά και όχι για τα βρόχινα.

Κατά τ' άλλα, κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί 13 ζευγάρια ελαστικών για κάθε μονοθέσιο από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Είναι ένας από τους βασικούς κανονισμούς που δεν άλλαξε.

Επίσης, κάθε ομάδα θα έχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο να ενημερώσει για την επιλογή της και μέχρι δύο εβδομάδες πριν από τον αγώνα αυτή θα είναι κρυφή. Αν λήξει η προθεσμία, την επιλογή θα έχει η FIA. Φυσικά και για κάθε οδηγό, η στρατηγική μπορεί να διαφέρει.

Τέλος, κάθε τύπος ελαστικού θα καθορίζεται από διαφορετικό χρώμα στο πλάι, όπως και συμβαίνει.

Αφιερώματα Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Αυτός είναι ο πρώτος κλόουν στην ιστορία που ξεκίνησε την υστερία

Ο Spring Heeled Jack αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1837 και σύντομα "εμφανίστηκε" σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, από το Λονδίνο μέχρι και τη Σκωτία. Πώς συνδέονται οι τρομακτικοί κλόουν με τον... Μπάτμαν (Pics)

 

Πάνος Σεϊτανίδης

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

VIDEO

F1 AGENDA