GP Άμπου Ντάμπι: Το σήκωσε ο Hamilton!

Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε... μονόλογο για τον Lewis Hamilton, ο Βρετανός πανηγύρισε στο Άμπου Ντάμπι την 11η φετινή νίκη του, κατακτώντας παράλληλα το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του μετά από το 2008. Τέλος στην κυριαρχία του Sebastian Vettel μετά από τέσσερα χρόνια! Απογοητευτικός αγώνας για τον Nico Rosberg.

GP Άμπου Ντάμπι: Το σήκωσε ο Hamilton!

Το LIVE του Grand Prix.

Μάχη περιμέναμε, αλλά μόνο μάχη δεν είδαμε στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Nico Rosberg δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την pole position με αποτέλεσμα, ο Lewis Hamilton να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εκκίνηση και να βρεθεί με το... καλημέρα στην πρώτη θέση.

Ο Βρετανός παρέμεινε στην πρώτη θέση, σταθεροποιώντας τη διαφορά από τον teammate του στα 2 δευτερόλεπτα, με τους δύο πιλότους να παραμένουν κοντά μέχρι τον 24ο γύρο. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα άρχισαν τα προβλήματα για τον Nico Rosberg. O Γερμανός αντιμετώπισε πρόβλημα στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας με αποτέλεσμα να μην έχει δύναμη ο κινητήρας του και ως εκ τούτου να χάνει συνεχώς θέσεις.

Τα προβλήματα και τα λάθη συνεχίστηκαν για τον 29χρονο, ο οποίος έχασε την ενέργεια και τη συγκέντρωσή του και συνεπώς κάθε ελπίδα για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Εκείνος που επωφελήθηκε από τον καταστροφικό αγώνα του Rosberg ήταν ο Felipe Massa, ο οποίος ανέβηκε στην δεύτερη θέση, με τις δύο Williams να τερματίζουν αμφότερες στο βάθρο.

Πολύ καλός αγώνας και από τον Daniel Ricciardo, ο οποίος αν και ξεκίνησε από τις τελευταίες θέσεις του grid εξαιτίας της ποινής που επιβλήθηκε στις δύο Red Bull, βρέθηκε να τερματίζει τέταρτος, με τον Jenson Button να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Επόμενο ραντεβού για τη Formula 1 στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 15 Μαρτίου στην πίστα της Μελβούρνης.

Η τελική κατάταξη του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι:

Η τελική βαθμολογία:

1. Hamilton 384

2. Rosberg 317

3. Ricciardo 238

4. Bottas 186

5. Vettel 167

6. Massa 134

7. Button 126

8. Hulkenberg 96

9. Perez 59

Το φιλί της νίκης στη σύντροφό του.

Τα συγχαρητήρια του Rosberg στον Hamilton.

** Στις 22:00 LIVE CHAT με τον Πάνο Σεϊτανίδη για όλα όσα έγιναν στο GP του Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε ακόμη:

Τα επινίκια του Hamilton (VIDEOS)

Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος πιλότων της Formula 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK