Βαριά ποινή για τον Magnussen

Το να περάσεις με… κόκκινο έχει συνέπειες ακόμα και στη Formula 1!

Από το pit lane θα εκκινήσει το Grand Prix του Μπαχρέιν ο Kevin Magnussen, καθώς η πρώτη μέρα του δεύτερου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 ξεκίνησε για εκείνον με το… αριστερό.

Ο οδηγός της Renault τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες γιατί κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, δεν συμμορφώθηκε με το κόκκινο φως στο pit lane που ουσιαστικά του έδινε εντολή να περάσει στη ζυγαριά για τον τακτικό έλεγχο.

Αυτό αποτέλεσε παραβίαση του άρθρου 29.1 των αγωνιστικών κανονισμών, το οποίο πάντα η FIA παίρνει πολύ σοβαρά. Τόσο που δεν δέχθηκε την αιτιολογία του Δανού, που επικαλέστηκε τη σύγχυση που υπήρξε εκείνη τη στιγμή στο pit lane, καθώς ο προπορευόμενος Daniil Kvyat (Red Bull Racing) σταμάτησε στο κόκκινο φως, προτού του κάνουν νόημα να συνεχίσει. Πράγμα που έπραξε και ο Magnussen.

 

Έτσι, ανεξάρτητα από τη θέση την οποία θα καταλάβει στη σημερινή μάχη της pole position για τον αγώνα του Κόλπου, ο 23χρονος θα εκκινήσει από το pit lane – δηλαδή ουσιαστικά τελευταίος!

Το πάνελ των αγωνοδικών για τον αγώνα του Σακχίρ αποτελούν ο Ελβετός Paul Gutjahr (πρόεδρος της κομισιόν Αναβάσεων της FIA), ο Καναδός Roger Peart (μέλος της κομισιόν της FIA για αγώνες πίστας και πρόεδρος της ASN) και ως εκπρόσωπος των οδηγών, ο πρώην οδηγός F1, Βρετανός Derek Warwick.

Τσίπρας ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

13η σύνταξη και αναστολή ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα από το πλεόνασμα του 2016. Ποιοι οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης που θα δοθεί αντισυμμετρικά στους χαμηλοσυνταξιούχους εν είδει έκτακτης ενίσχυσης αυτές τις γιορτές. "Η Ευρώπη χρωστά στους νησιώτες μας" τόνισε εξαγγέλλοντας αναστολή ΦΠΑ στα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου

 

Πάνος Σεϊτανίδης

VIDEO

F1 AGENDA