Βαριά ποινή περιμένει τον Alonso

Ακόμα από την τελευταία θέση ενδέχεται να ξεκινήσει την κούρσα στο Grand Prix της Αυστρίας ο Fernando Alonso μιας και η FIA προβλέπει ποινή 20 θέσεων στα μονοθέσια που αλλάζουν πέντε κινητήρες σε μια σεζόν.

Βαριά ποινή περιμένει τον Alonso

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της McLaren, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τιμωρηθεί λόγω αντικατάστασης του 5ου για φέτος κινητήρα της στο μονοθέσιο του Fernando Alonso. Η FIA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε αυτό το θέμα, προβλέποντας ποινή 20 θέσεων, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ισπανός πιλότος ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμη κι από την τελευταία θέση στο Grand Prix της Αυστρίας. Όπως αναφέρει η ισπανική "AS" μάλιστα, η ποινή του Alonso είναι δεδομένη.

Βέβαια, υπάρχουν και τα καλά νέα. Ο νέος κινητήρας στο μονοθέσιο του Alonso έχει κατασκευαστεί από τη Honda και ονομάζεται Sho, ενώ αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του στα επόμενα Grand Prix. Να σημειωθεί πως οι αλλαγές έγιναν μόνο στο δικό του μηχανοκίνητο κι όχι σε αυτό του Jenson Button.

Ο ίδιος ο Alonso με δηλώσεις του τόνισε πως: " Θα είναι ένα δύσκολο σαββατοκύριακο. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά καθώς θα έχουμε ποινές. Θα είναι ένα τεστ για μας. Ελπίζω οι απαντήσεις που θα πάρουμε την Κυριακή να είναι θετικές".

Βέβαια ο Alonso δεν είναι ο μόνος που θα αντιμετωπίσει την ποινή της FIA. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και για τον Daniel Ricciardo, στο μονοθέσιο του οποίου η Red Bull έχει αλλάξει επίσης πέντε κινητήρες Από την πλευρά του τόνισε πως ήρθε ο χρόνος που θα πρέπει να δει κάποια αλλαγή, δηλώνοντας την απογοήτευσή του για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Παράλληλα υπογράμμισε πως "θα χρειαστεί ένα θαύμα για να βρεθούμε και πάλι στο βάθρο. Πρέπει κάτι να συμβεί επειγόντως".

Διαβάστε ακόμη:

Ο Massa πήγε να πατήσει τον Arrivabene

GP Αυστρίας (FP1): Με το "δεξί" η Mercedes, πρωτιά για Rosberg

News 24/7

24MEDIA NETWORK