GP Αργεντινής: Πτώση ο Marquez, νίκη ο Rossi

O Valentino Rossi εκμεταλλεύθηκε την πτώση του Marc Marquez δύο γύρους πριν από το φινάλε, αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix της Αργεντινής και καμαρώνει στην κορυφή της γενικής κατάταξης έξι βαθμούς πάνω από τον Andrea Dovizioso, ο οποίος κατετάγη δεύτερος.

GP Αργεντινής: Πτώση ο Marquez, νίκη ο Rossi

Ο Marc Marquez οδήγησε την κούρσα από το ξεκίνημα και δημιούργησε διαφορά άνω των τεσσάρων δευτερολέπτων, προτού εμφανιστούν κάποια προβλήματα στα ελαστικά του, που έδωσαν την ευκαιρία στον Valentino Rossi να τον προσπεράσει στον προτελευταίο γύρο.

Το τοπίο ξεκαθάρισε οριστικά, όταν λίγες στιγμές αργότερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε πάνω στον πίσω τροχό του Ιταλού και εγκατέλειψε, προς τέρψιν του "γιατρού", ο οποίος αν και εκκίνησε όγδοος πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε τρία Grand Prix και εθεάθη με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στο βάθρο.

Η απόφαση της Honda να πορευθεί με σκληρά ελαστικά απέτυχε οικτρά, με συνέπεια ο Rossi να ψαλιδίσει τη διαφορά και την κατάλληλη στιγμή -παλιά του τέχνη κόσκινο- να προσπεράσει τον αντίπαλό του, που μάταια προσπάθησε να ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα.

"Λυπάμαι για το ατύχημα κι εκείνον, αλλά ελπίζω να είναι εντάξει. Είμαι απογοητευμένος από αυτό που συνέβη, θα γινόταν δυνατή μάχη στο τέλος", σχολίασε ο επιτυχημένος αναβάτης για την επαφή και κατ' επέκταση το ατύχημα που είχε με τον αντίπαλό του.

Για το Grand Prix τόνισε: "Είχα έναν καλό αγώνα και η μοτοσικλέτα ήταν φανταστική, αλλά αναγνωρίζω ότι ο Marquez είχε προβλήματα με τα ελαστικά του. Ήδη έχουμε σημειώσει δύο νίκες και νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος της σεζόν".

Ο Andrea Dovizioso κατετάγη δεύτερος με περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα διαφορά (παρέμεινε δεύτερος και στη γενική κατάταξη), ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow.

Η κατάταξη του GP Αργεντινής

1. Valentino Rossi (Yamaha) 41:35.644

2. Andrea Dovizioso (Ducati) 41:41.329

3. Cal Crutchlow (Honda) 41:43.942

4. Andrea Iannone (Ducati) 41:43.996

5. Jorge Lorenzo (Yamaha) 41:45.836

6. Bradley Smith (Yamaha) 41:55.520

7. Aleix Espargaro (Suzuki) 41:59.977

8. Pol Espargaro (Yamaha) 42:03.314

9. Scott Redding (Honda) 42:10.041

10. Maverick Vinales (Suzuki) 42:10.452

News 24/7

24MEDIA NETWORK