GP Αυστραλία: Νικητής ο Marquez στον αγώνα της χρονιάς

Ο Marc Marquez αναδείχθηκε νικητής στην Αυστραλία, σε έναν αγώνα διαφήμιση του MotoGP με μάχη 27 γύρων με Jorge Lorenzo, Andrea Iannone και Valentino Rossi που κράτησε ανοιχτή τη μάχη του τίτλου.

GP Αυστραλία: Νικητής ο Marquez στον αγώνα της χρονιάς

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην ιστορία του MotoGP, o Marc Marquez αναδείχθηκε νικητής στην Αυστραλία και "ψαλίδισε" στους 11 τους βαθμούς την διαφορά του Jorge Lorenzo από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης, Valentino Rossi.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda έδωσε μάχη ρόδα με ρόδα με τον Jorge Lorenzo και εν τέλει έφτασε στην 50ή νίκη της καριέρας του και 5η φετινή με διαφορά μόλις 0,249 δέκατα από τον συμπατριώτη του και συνδιεκδικητή του τίτλου.

Το βάθρο μπροστά σε 32.000 θεατές που βρέθηκαν στο Φίλιπ Άιλαντ συμπλήρωσε ο Andrea Iannone, ο οποίος εκκίνησε από την πρώτη σειρά του grid και άντεξε στην πίεση του Rossi, που εκκίνησε από την 7η θέση και έφτασε μέχρι 4ος.

Η μάχη των τεσσάρων αναβατών διήρκεσε σε όλη τη διάρκεια των 27 γύρων. Ο Iannone βρέθηκε πρώτος με την Ducati GP15 μετά από τη στροφή 1, με τους Lorenzo και Marquez να τον καταδιώκουν. Ο πρώτος πήρε τα "ηνία" στη στροφή 8, ενώ ο δεύτερος είχε επαφή με τον ομόσταυλό του στη Repsol Honda, Dani Pedrosa, στη στροφή 10, όσο ο τελευταίος επιχειρούσε να υπερασπιστεί την 3η θέση.

Η πρωτοπορία εναλλασσόταν διαρκώς, με τον Rossi να ανεβαίνει κι αυτός μετά από τον 3ο γύρο, όταν και προσπέρασε τους Pedrosa και Cal Crutchlow.

Ο Lorenzo άνοιξε τη διαφορά στα 1,4 δευτερόλεπτα από τους διώκτες του, οι οποίοι, όμως, τον έφτασαν και άρχισαν ξανά τις εναλλαγές πρωτοπορίας. Ο Lorenzo άνοιξε εκ νέου στα 2 δευτερόλεπτα στον 13ο γύρο, οι τρεις αντίπαλοί του τον έπιασαν 10 γύρους πριν από την καρό σημαία στο μισό δευτερόλεπτο.

Δύο γύρους πριν από το τέλος, ο Lorenzo πήρε εκ νέου την πρωτοπορία και με ένα δευτερόλεπτο απόσταση, είχε την... άνεση να αφήσει τους υπολοίπους να παλέψουν πίσω του για τη 2η θέση. Αποδείχθηκε λάθος, αφού ο Marquez προσπέρασε τον Iannone στη 2η θέση και κυνήγησε τον Lorenzo.

Ο Rossi προσπάθησε να περάσει τον συμπατριώτη του, αλλά ο Iannone άντεξε στην πίεση. Στη στροφή 10, ο Marquez κατόρθωσε να περάσει τον Lorenzo και να διατηρηθεί επικεφαλής στις τελευταίες στροφές, παίρνοντας τη νίκη υπό την αποθέωση του κοινού.

Ο Lorenzo έμεινε 2ος στο 10ο podium της σεζόν, ωστόσο πλέον είναι ο μοναδικός αναβάτης που μπορεί να "κλέψει" τον τίτλο από τον "γιατρό" που στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς οδεύει για το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Η κατάταξη της Αυστραλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η γενική κατάταξη αναβατών και κατασκευαστών

News 24/7

24MEDIA NETWORK