GP Μπρνο: Έπιασε κορυφή ο Lorenzo

Συγκάτοικο στην κορυφή της γενικής κατάταξης του MotoGP απέκτησε ο Valentino Rossi, καθώς ο Jorge Lorenzo επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση, θριάμβευσε στο Grand Prix του Μπρνο και λόγω περισσότερων νικών υπερτερεί στην ισοβαθμία.

GP Μπρνο: Έπιασε κορυφή ο Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την pole position και παρά το γεγονός ότι ο Marc Márquez ήταν κολλημένος πίσω του, βρήκε τον τρόπο για να ανοίξει τη διαφορά και να επικρατήσει με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων δευτερολέπτων.

Εν αντιθέσει με τον αναβάτη της Yamaha, που χρησιμοποίησε δύο μαλακά ελαστικά, εκείνος της Ηοnda προτίμησε μέτριο πίσω ελαστικό και μαλακό μπροστά, ωστόσο δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του GP Ιντιανάπολις, με συνέπεια να χάσει πολύτιμο έδαφος στο δρόμο για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ο Valentino Rossi, από την πλευρά του, έκανε πολύ κακή εκκίνηση και, μοιραία, αρκέστηκε στον άχαρο ρόλο του διεκδικητή της τρίτης θέσης, αφού όταν προσπέρασε τον Αndrea Dovizioso ήταν αργά και δεν είχε ρυθμό για να πιέσει τον Márquez.

Ως εκ τούτου, οι Lorenzo και Rossi συγκατοικούν, πλέον, στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 211 βαθμούς, ωστόσο ο Ισπανός υπερτερεί λόγω περισσότερων νικών (πέντε εναντίον τριών).

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Αndrea Ιannone, o οποίος κατετάγη τέταρτος και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι ο κορυφαίος αναβάτης μετά από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Το επόμενο Grand Prix διεξάγεται στην πίστα του Σίλβερστοουν στην Μεγάλη Βρετανία το τριήμερο 28-30 Αυγούστου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK