GP Όστιν: Ασταμάτητος Marquez, έξω Rossi, Dovizioso

Ο Marc Marquez τερμάτισε εκ νέου στην πρώτη θέση του GP στις ΗΠΑ, κάνοντας το απόλυτο στην πίστα του Όστιν. Έπεσε ο Rossi, έριξαν ξανά τον Dovizioso στο κυνήγι της 2ης θέσης.

GP Όστιν: Ασταμάτητος Marquez, έξω Rossi, Dovizioso

Ο Marc Marquez με Honda έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στην πίστα του Όστιν, με μία εύκολη νίκη στον τρίτο αγώνα της σεζόν, με συνέπεια να ανοίξει τη διαφορά του στη γενική κατάταξη. Ο Jorge Lorenzo με Yamaha δεν κατάφερε να τον ακολουθήσει, ο Andrea Iannone της Ducati συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο Marquez είχε πάρει την τέταρτη σερί pole position, ωστόσο ο Lorenzo έκανε καλύτερη εκκίνηση και τον προσπέρασε, μέχρι να λαθέψει και να μείνει πίσω. Λάθος έκανε και ο Valentino Rossi και έμεινε κι αυτός πίσω, αν και άρχισε από την πρώτη σειρά του grid.

Ακολούθησε μία σειρά από πτώσεις, με τον "γιατρό" να χάνει τον έλεγχο, μόλις στον 3ο γύρο, στην αρχή των τεσσάρων "S" και να μην συνεχίζει τον αγώνα.

Ο Marquez ξεμάκραινε χωρίς αντίπαλο, ο Lorenzo δεν είχε την ταχύτητα να τον ακολουθήσει και την ώρα που ο Andrea Dovizioso προσπαθούσε να περάσει τον Ισπανό στη 2η θέση, γκρεμίστηκαν ξανά τα όνειρά του.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο ομόσταυλός του στην Ducati, Iannone, που είχε πέσει πάνω του στις τελευταίες στροφές του τελευταίου γύρου και του στέρησε τη 2η θέση. Τώρα ήταν ο Dani Pedrosa που τον έριξε, αλλά αμέσως έσπευσε να του ζητήσει συγγνώμη (συνέχισε τον αγώνα και αποσύρθηκε στον 12ο γύρο), όπως έκανε και ακολούθως στα αποδυτήρια.

Με εξαίρεση μία διπλή πτώση στην ίδια στροφή του Cal Crutchlow και του Bradley Smith, που λίγο έλειψε να φέρει τα χειρότερα, το πρώτο κομμάτι του αγώνα ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω σημαντικές ανακατατάξεις.

Ο Marquez αύξανε διαρκώς τη διαφορά από τον Lorenzo και o Iannone δεν μπορούσε να προσπεράσει τον Lorenzo, με συνέπεια η τριπλέτα των κατατακτήριων δοκιμών να τερματίσει με την ίδια σειρά και στον αγώνα.

Η κατάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα αποτελέσματα και η κατάταξη αναβατών και ομάδων στο MotoGP 2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK