GP Σαν Μαρίνο: Ο Rossi "έριξε" τον Marquez

Στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο μίλησε η εμπειρία και η ταχύτητα του Valentino Rossi, αφού στην προσπάθειά του να τον ακολουθήσει, ο Marc Márquez σημείωσε πτώση και ο "γιατρός" δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να πανηγυρίσει την πρώτη εφετινή του νίκη.

GP Σαν Μαρίνο: Ο Rossi "έριξε" τον Marquez

Υπό το βλέμμα χιλιάδων συμπατριωτών του, ο Valentino Rossi είχε καταιγιστικό ρυθμό από την εκκίνηση μέχρι το φινάλε, με συνέπεια να αναδειχθεί νικητής στη μονομαχία με τον Marc Márquez και να χαρίσει στην Yamaha την πρώτη της εφετινή νίκη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας γνώριζε ότι αν ήθελε να έχει τύχη σε αυτόν τον αγώνα θα έπρεπε να μπει φορτσάτος από την αρχή και, μάλιστα, κατάφερε να γίνει δύο φορές οδηγός της κούρσας, αλλά ο Ιταλός ήταν πάντα έτοιμος να απαντήσει άμεσα.

Δεδομένου ότι ο Jorge Lorenzo, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με το σκληρό εμπρός ελαστικό (σ.σ. οι άλλοι είχαν το μεσαίο), είχε πιο αργό ρυθμό, όλοι γνώριζαν ότι η πρωτιά θα παιχτεί μεταξύ του Ιταλού και του Ισπανού. Τελικά, ο αναβάτης της Repsol Honda δεν απέφυγε το λάθος, σημειώνοντας πτώση όταν γλίστρησε το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας του.

Ως εκ τούτου ο Valentino Rossi δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να διαχειριστεί τη διαφορά των 2 δευτερολέπτων με τον ομόσταβλό του, πανηγυρίζοντας την πρώτη εφετινή του νίκη και μόλις δεύτερη την τελευταία τετραετία.

Ο Jorge Lorenzo, που προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Σαν Μαρίνο, τερμάτισε δεύτερος κι έτσι η Yamaha έκανε το "1-2", ενώ o Dani Pedrosa έσωσε την τιμή της Repsol Ηonda, αφού κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να προσπεράσει τις Ducati και τελικά να καταλάβει την τρίτη θέση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK