O Márquez για τον τίτλο και τον αδερφό του

Προτού καν στεγνώσει η σαμπάνια από την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου οδηγών στο MotoGP, ο Marc Márquez δήλωσε σε συνέντευξή του ότι περιμένει το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και ανάλογες επιτυχίες από τον αδερφό του Alex.

O Márquez για τον τίτλο και τον αδερφό του

Αναλυτικά η συνέντευξη του παγκόσμιου πρωταθλητή:

Είναι δυσκολότερο να κερδίζεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα από το να παίρνεις δέκα νίκες στη σειρά;

"Η αλήθεια είναι πως τα λάθη στους τελευταίους αγώνες με έκαναν να εκτιμήσω περισσότερο τον παγκόσμιο τίτλο. Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλό, αλλά στο τέλος φάνηκε πως ο τίτλος δεν ήθελε να έρθει. Έκανα ορισμένα λάθη, πιθανότατα από υπερβολική αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας πως είχα σημαντικό αβαντάζ. Εκείνες οι πρώτες νίκες μου έδωσαν την πολυτέλεια να πάρω μεγαλύτερα ρίσκα από ό,τι συνηθίζω. Ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να κατακτήσω τον τίτλο εδώ (σ.σ. Μοτέγκι) στην έδρα της Honda και αυτό ήταν πολύ όμορφο".

Έχεις κατακτήσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους σε πέντε χρόνια; Έχεις την αίσθηση πως η ζωή σου κινείται πολύ γρήγορα;

" Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Το σημαντικό είναι πως απολαμβάνω τις στιγμές τώρα, γιατί δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα συμβεί αύριο. Έχουμε κατακτήσει τον τίτλο και πρέπει να τον χαρούμε, όπως κάνουμε με κάθε νίκη. Είναι πολύ καλό να μοιράζεσαι αυτή τη χαρά με την ομάδα".

Τι ξεχωρίζει σε καθένα από τους τίτλους που έχεις κερδίσει στην καριέρα σου;

" Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Ο καθένας έχει τις στιγμές του. Ο τίτλος στα 125cc ήταν ο πρώτος, ήταν και ο δυσκολότερος γιατί έπρεπε να νικήσω στον τελευταίο αγώνα. Ο τίτλος στη Moto2 μου χάρισε μεγάλη ικανοποίηση και έκρυβε και αρκετό θυμό, γιατί είχα χάσει πέντε μήνες την προηγούμενη σεζόν εξαιτίας τραυματισμού. Η πρώτη χρονιά στο MotoGP ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Και για αυτόν τον τίτλο θέλω να ευχαριστήσω τη Honda, γιατί μου επέτρεψε να φέρω όλους τους ανθρώπους μου και να δημιουργηθεί μια ωραία ατμόσφαιρα στο γκαράζ".

Σε τι βελτιώθηκες εν συγκρίσει με την προηγούμενη σεζόν;

" Προσπαθείς να βελτιωθείς σε όλους τους τομείς, αλλά είναι αλήθεια πως έχω προσαρμοστεί καλύτερα στο "πακέτο" μοτοσικλέτα-οδηγός. Δημιουργήσαμε ένα σασί που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στο στυλ οδήγησης και αυτό μας έχει βοηθήσει να συγκεντρωθώ περισσότερο στο να βελτιωθώ ως οδηγός και όχι στο να κάνω τη βόλτα καλύτερη".

Πώς θα αντιμετωπίσεις τους τελευταίους αγώνες της σεζόν;

" Θέλω να απολαύσω τους υπόλοιπους αγώνες. Γνωρίζω πως δεν έχει κριθεί η δεύτερη θέση και οι υπόλοιποι οδηγοί θα τα δώσουν όλα, αλλά θα επικεντρωθώ στο να κάνω το καλύτερο και να απολαύσω κάθε αγώνα".

Πώς θα βρεις το κίνητρο να διατηρήσεις τον τίτλο την επόμενη σεζόν;

"Το κίνητρο βρίσκεται παντού, ειδικά αν η προηγούμενη σεζόν που έχεις κάνει, είναι εξαιρετική. Προσπαθείς να διατηρήσεις την ίδια φόρμα, ενώ και η ομάδα σε πιέζει να πας μπροστά".

Ο (αδερφός σου) ο Alex θα κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο στη Moto3;

" Αυτή είναι η πρόθεση. Θα τον βοηθήσω και θα του δώσω όση υποστήριξη μπορεί. Πάνω από όλα πρέπει να αφαιρέσουμε την πίεση από εκείνον, γιατί το να προηγείσαι στο πρωτάθλημα σημαίνει πως έχεις μεγάλη πίεση. Θα είναι σημαντικό να διατηρήσει τη ψυχραιμία του, ώστε να το χειριστεί καλά, αλλά γνωρίζω από πείρας πως η σεζόν είναι μεγάλη και σε τρεις αγώνες και όλα μπορεί να συμβούν".

Ποια είναι τα πλάνα σου για το χειμερινό διάλειμμα;

" Δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Δεν ήθελα να χαραμίσω το χρόνο μου σε άλλα πράγματα. Θέλω να επικεντρωθώ στη διατήρηση του τίτλου".

Διαβάστε ακόμη:

Πρωταθλητής ξανά ο Márquez

News 24/7

24MEDIA NETWORK