Rossi: "Ο Marquez μου κούνησε τα πόδια". Marquez: "Είναι ξεκάθαρο"

Η "κονταρομαχία" του Rossi με τον Marquez συνεχίστηκε και στις δηλώσεις μετά από το επεισόδιο που είχαν στη Σεπάνγκ.

Rossi: "Ο Marquez μου κούνησε τα πόδια". Marquez: "Είναι ξεκάθαρο"

Ο πόλεμος του Valentino Rossi με τον Marc Marquez συνεχίζεται και στις δηλώσεις, μετά από το περιστατικό μεταξύ των δύο αναβατών που οδήγησε σε πτώση του δεύτερου και τιμωρία του πρώτου που ίσως του στερήσει τον τίτλο.

Ο Ιταλός, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση, δεν δέχεται την απόφαση των αγωνοδικών, που έκριναν ότι κλότσησε τον αντίπαλό του (ο οποίος εγκατέλειψε) στον έβδομο γύρο του grand prix της Σεπάνγκ, μετά από μία μονομαχία που άρχισε από την εκκίνηση του αγώνα.

"Ο Marquez γνωρίζει ότι δεν ήταν η κόκκινη ομίχλη που προκάλεσε το ατύχημα. Είναι ξεκάθαρο από τα πλάνα του ελικοπτέρου ότι δεν τον εξανάγκασα σε πτώση, απλά ήθελα να τον κάνω να χάσει χρόνο, πηγαίνοντας εκτός γραμμής και κόβοντας ταχύτητα, διότι έπαιζε το βρόμικο παιχνίδι του, χειρότερο και από αυτό στην Αυστραλία", τόνισε αρχικά ο "γιατρός", ο οποίος αναφέρθηκε ξανά στα όσα είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, όταν υποστήριξε ότι ο Ισπανός δουλεύει με όποιον τρόπο μπορεί ώστε να βοηθήσει τον Jorge Lorenzo να πάρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στη συνέχεια, έδωσε τη δική του διάσταση για το συμβάν: "Όταν πήγα στην εξωτερική και επιβράδυνα πολύ, τον κοίταξα σαν να του έλεγα 'τι κάνεις;' Μετά από αυτό, είχαμε επαφή. Με το κάτω μέρος του δεξιού χεριού ακούμπησε το πόδι μου και το πέλμα μου γλίστρησε από τη θέση του. Εάν δείτε τις εικόνες από το ελικόπτερο, είναι ξεκάθαρο πως όταν το πόδι μου γλίστρησε από τη θέση του, ο Marquez ήδη είχε πέσει. Δεν ήθελα να τον κλοτσήσω, ειδικά επειδή εάν δώσεις κλοτσιά σε μία μηχανή MotoGP, δεν θα πέσει, είναι πολύ βαριά".

Ο 36χρονος αναβάτης της Movistar Yamaha δέχθηκε τρεις πόντους ποινής στο δίπλωμά του και θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στο έσχατο grand prix της σεζόν, στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου. Με τη διαφορά του από τον δεύτερο της γενικής κατάταξης, Lorenzo, να είναι μόλις επτά βαθμοί, οι πιθανότητες να κατακτήσει το 10ο πρωτάθλημα της καριέρας του δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

"Για μένα η τιμωρία δεν είναι δίκαιη, επειδή ο Marquez κέρδισε τη μάχη. Το πρόγραμμά του πήγε καλά, επειδή με κάνει να χάσω τον τίτλο. Απλά ήθελα να παλέψω για το πρωτάθλημα με τον Jorge και ο καλύτερος ας κερδίσει, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να συμβεί. Όπως είπα, δεν ήθελα να κάνω τον Marquez να πέσει, αλλά έπρεπε να κάνω κάτι, επειδή εκείνη τη στιγμή, αφού ο Jorge είχε ξεφύγει. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η ποινή μου κόβει τα πόδια και κάνει τον Marquez να πάρει τη νίκη".

Marquez: "Πρώτη φορά αισθάνομαι έτσι"

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος φέτος θα παραδόσει τα "σκήπτρα" είτε στον Rossi είτε στον Lorenzo. Ο Καταλανός αναβάτης της Repsol Honda θεωρεί ότι τον κλότσησε ο αντίπαλός του, με σκοπό να τον θέσει εκτός μάχης.

"Για μένα είναι εύκολο να εξηγήσεις τι συνέβη, επειδή στην τηλεόραση μπορείς αν το δεις ξεκάθαρα. Μπορείς να δεις το VIDEO. Σε αυτήν τη στροφή, στη στροφή 14, ο Valentino με προσπέρασε. Κράτησα τη μηχανή, στη συνέχεια πίεσα, αλλά μετά είδα ότι ήταν τελείως ευθεία, με κοιτούσε και επιβράδυνε πολύ. Και μετά είδα ότι με το πόδι του μου έσπρωξε το χέρι και το μπροστινό φρένο. Ακολούθως, κλείδωσα τον μπροστινό τροχό και έπεσα".

"Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα πολλές, εννοώ πάρα πολλές, μάχες και όλα αυτά, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα έτσι, έναν άλλον αναβάτη να με σπρώχνει με το πόδι του. Νομίζω ότι η μάχη δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Έφτασε σε σημείο που ένας αναβάτης χτυπάει έναν άλλον με το πόδι και τον εξωθεί σε πτώση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. "Θέλω να προσπαθήσω να το ξεχάσω όλο αυτό και το σημαντικό είναι ότι είμαι υγιής. Ελπίζω για το καλό του αθλήματος ότι αυτό τελειώνει εδώ".

Το περιστατικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κλωτσιά του Rossi στον Marquez

Επεισοδιακός αγώνας στη Σεπάνγκ με νικητή τον Pedrosa

News 24/7

24MEDIA NETWORK