Ράλι Μόντε Κάρλο: Νικητής ξανά ο Ogier

Ο Sébastien Ogier εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Sébastien Loeb και πήρε τη νίκη στο Ράλι του Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά μετά από το 2009.

Ράλι Μόντε Κάρλο: Νικητής ξανά ο Ogier

Ο Γάλλος οδηγός πήρε τη νίκη εύκολα γιατί αρχικά είχε αναμειχθεί σε μια έντονη "μάχη" με τον Sébastien Loeb. Ο πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο WRC για έναν αγώνα, προκειμένου να γιορταστεί η επέτειος του DS3 WRC.

Ο Loeb ήταν 22 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τους υπόλοιπους στην πρώτη ειδική την Πέμπτη (22/1), εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα που του έδινε η εκκίνηση από την 14η θέση.

Ο Ogier βρέθηκε στην κορυφή στην έβδομη ειδική, όταν ο Loeb είχε ατύχημα και τέθηκε εκτός διεκδίκησης μετά την όγδοη ειδική. Ο Ogier είχε... μαξιλαράκι ασφαλείας από τα υπόλοιπα πληρώματα της Volkswagen της τάξης του ενός λεπτού και 45.4 δευτερολέπτων. Τελικά πήρε τη νίκη με διαφορά κοντά στο ένα λεπτό.

"Η νίκη στο Μόντε Κάρλο σημαίνει πολλά, ειδικά για μένα που η γενέτειρα μου (το Γκαπ) βρίσκεται πολύ κοντά και είναι ο πρώτος αγώνας στη σεζόν. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα και η ικανοποίηση είναι μεγάλη όταν φτάνεις στον τερματισμό".

Δεύτερος ήταν ο Jari-Matti Latvala με τον οδηγό της Volkswagen να ξεπερνάει κατά πολύ τον αρχικό του στόχο πριν από τον αγώνα: "Είμαι κατενθουσιασμένος. Είναι περισσότερα από ό,τι περίμενα, σκεφτόμουν την τρίτη ή την τέταρτη θέση".

Ο Andreas Mikkelsen ολοκλήρωσε το sweep για τη γερμανική ομάδα, μόλις το δεύτερο στην ιστορία της και το πρώτο στο Μόντε Κάρλο από τον ίδιο κατασκευαστή μετά το 2003 και το θρίαμβο της Citroen με τους Sébastien Loeb-Colin McRae-Carlos Sainz.

Ο Mads Østberg ήταν τέταρτος για τη Citroen, 31.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Mikkelsen. Ο Thierry Neuville άρπαξε από τον τιμέιτ του στη Hyundai, Dani Sordo την τέταρτη θέση στην τελευταία ειδική.

Ο Elfyn Evans της M-Sport ήταν έβδομος και ενώ το Σάββατο είχε χάσει δύο θέσεις, όταν οδήγησε το Ford Fiesta WRC σε έναν τοίχο. Ο Loeb που ξαναμπήκε στον αγώνα το Σάββατο (Rally 2) ήταν όγδοος τελικά. Τους τρεις βαθμούς της Power Stage πήρε ο τιμέιτ του, Κρις Μικ.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Σουηδίας (12-15/2) δυστυχώς χωρίς τον Loeb που επιστρέφει στην προετοιμασία του για το WTCC, αλλά με τον Robert Kubica που εγκατέλειψε μετά από έναν περιπετειώδη αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK