Ράλι Πορτογαλίας: Κυριαρχία Meeke

Ο Kris Meeke έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής στην Πορτογαλία μετά από πέντε γύρους στη σεζόν του 2016.

Ράλι Πορτογαλίας: Κυριαρχία Meeke

To απόγευμα της Κυριακής βρήκε τον Kris Meeke απόλυτο κυρίαρχο του Ράλι Πορτογαλίας και έτσι έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής μετά από πέντε γύρους για τη σεζόν του 2016.

Ο Βορειοϊρλανδός που επέστρεψε στο πρωτάθλημα έπειτα από απουσία του στους δύο προηγούμενους αγώνες στην Αμερική, «ξεσκονίστηκε» για τα καλά στον σκληρό τετραήμερο αγώνα στα βουνά της Πορτογαλίας και πήρε τη νίκη καθώς είδε τη Citroen DS3 να είναι 29.7 s μπροστά μετά το τέλος του γύρου την Κυριακή. Αυτή ήταν η δέυτερη νίκη του Meeke Μετά από την περσινή του κυριαρχία στο Ράλι Αργεντινής.

Ο 36χρονος Meeke ακολούθησε στην κορυφή του WRC podium τους Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala και Hayden Paddon φέτος, Από το πρώτο μέρος του γύρου κιόλας ο Meeke έφτιαξε μία διαφορά σχεδόν ενός λεπτού και την Κυριακή ουσιαστικά έλεγξε τον ρυθμό του φτάνοντας έτσι εύκολα στη δεύτερή του νίκη.

Τη πρωτοπορία την πήρε από την Παρασκευή το πρωί στη δεύτερη ειδική και κατάφερε να μην έχει προβλήματα στους πετρώδης δρόμους στα βουνά της βόρειας Πορτογαλίας. Με καλό ρυθμό λοιπόν και παρότι ξεκίνησε από χαμηλά, κατάφερε τελικά να πάρει εύκολα τη νίκη.

Ο Mikkelsen κατάφερε τελικά να αρπάξει τη δέυτερη θέση από τον teammate του Ogier. Έπειτα από μία επιφυλακτική πρώτη μέρα, ο αναγεννημένος Andreas Mikkelsen ανέβασε ρυθμό και κατάφερε τελικά να πάρει τη δεύτερη θέση από τον teammate του και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Sébastien Ogier. Οι αλλαγές στο set-up του Volkswagen Polo R ενέπνευσαν τον Νορβηγό που κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές της Κυριακές και τερμάτισε 4.8 s μπροστά από τον Ogier.

News 24/7

24MEDIA NETWORK