Ράλι Σουηδίας: Στο τέλος κερδίζει ο Ogier (VIDEO)

Ο Sébastien Ogier οδήγησε σαν τρελός για να πλησιάσει τον τιμέιτ του Andreas Mikkelsen και στην τελευταία ειδική ο Νορβηγός του... χάρισε τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας. Δείτε video.

Ράλι Σουηδίας: Στο τέλος κερδίζει ο Ogier (VIDEO)

Ο Andreas Mikkelsen (Volkswagen) κρατούσε στα χέρια του τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο WRC, αλλά δεν ήταν τυχερός, καθώς "κόλλησε" στο χιόνι στην Power Stage για 30 δευτερόλεπτα.

Ο Νορβηγός έπεσε στην 3η θέση και ο Sébastien Ogier (Volkswagen) που είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί πίσω του με διαφορά τριών δευτερολέπτων επωφελήθηκε για να πανηγυρίσει την 26η νίκη του, όσες δηλαδή έχει καταγράψει και ο σπουδαίος Carlos Sainz.

"Είμαι πραγματικά υπερήφανος γι' αυτή τη νίκη. Ήμουν ταχύτερος από κάθε άλλο οδηγό σε αυτό τον αγώνα, αλλά η θέση εκκίνηση μους ήταν κακή. Είναι ένα απίστευτο φινάλε σε ένα σπουδαίο αγώνα. Ένα ευτυχισμένο τέλος, αν θέλετε", είπε ο Ogier.

Ο Thierry Neuville (Hyundai) προηγείτο στον αγώνα μέχρι το Σάββατο, εν τέλει όμως, τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Ogier σε απόσταση 6.4 δευτερολέπτων.

Η κακή στιγμή του Mikkelsen

Ο Mikkelsen ήταν απαρηγόρητος και ξέσπασε σε λυγμούς κατά την επιστροφή του στο service park. "Προσπαθήσαμε, αυτό είναι το σημαντικό. Μακάρι να έχουμε περισσότερη τύχη την επόμενη φορά", ήταν τα λόγια του.

Το Ράλι Σουηδίας είναι ο μοναδικός αγώνας του WRC που διεξάγεται σε χιόνι. Τώρα το πρωτάθλημα μεταφέρεται στο Μεξικό (5-8/3) για τον πρώτο χωμάτινο αγώνα.

Βαθμολογία οδηγών

1. Σεμπαστιάν Οζιέ 53β.

2. Τιερί Νεβίλ 30

3.Αντρέας Μίκελσεν 30

4. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα 19

5. Έλφιν Έβανς 14

6. Μαντς Όστμπεργκ 14

7. Οτ Τάνακ 12

8. Κρις Μικ 10

9.Χέιντεν Πάντον 10

10. Ντάνι Σόρδο 8

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Volkswagen 68β.

2. Hyundai 57

3. M-Sport 37

4. Citroen 24

5. Jipocar 12

6. FWRT 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK