Στη μνήμη του Colin McRae (VIDEOS)

Ο Andreas Mikkelsen "πέταξε" εφέτος στα 41 μέτρα στο Colin's Crest, το σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται κάθε χρόνο οι λάτρεις της ταχύτητας στο Ράλι Σουηδίας. Η ιστορία πίσω από το άλμα-φόρο τιμής στον Colin McRae. Δείτε videos.

Στη μνήμη του Colin McRae (VIDEOS)

Κάθε χρόνο οι Νορβηγοί διασχίζουν τα σουηδικά σύνορα και κατασκηνώνουν σε μια παγωμένη λίμνη, ενώ στο διπλανό δρόμο διεξάγεται η διάσημη ειδική διαδρομή Βαργκάσεν του Ράλι Σουηδίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουν να βρίσκονται κοντά για να παρακολουθήσουν το highlight του αγώνα, το άλμα στο Colin's Crest. Φέτος είχαν απλώσει μια νορβηγική σημαία για να υποδεχθούν τον Andreas Mikkelsen.

Ο οδηγός της Volkswagen, τον οποίο λατρεύει το γυναικείο κοινό, οδηγούσε φλατ άουτ και πραγματοποίησε άλμα μήκους 41 μέτρα. Πιθανότατα η νίκη στο Colin's Crest είναι δική του, αν και οι οδηγοί θα ξαναπεράσουν από το ίδιο σημείο, αφού η ειδική Βαργκάσεν είναι επαναλαμβανόμενη.

Μετά τον πρόωρο θάνατο του Colin McRae σε δυστύχημα με το ελικόπτερο το 2007, οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Σκωτσέζου οδηγού, τον θεαματικότερο όλων. Έτσι δημιούργησαν το Colin's Crest και θεσμοθέτησαν το βραβείο για τον οδηγό που θα έκανε το μεγαλύτερο άλμα.

Ο Mikko Hirvonen που αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2014 είχε παραδεχθεί πως αναμονή για το Colin's Crest δεν έχουν μόνο οι θεατές, αλλά και οι ίδιοι οδηγοί.

" Για το Colin's Crest οδηγείς φλατ άουτ, στα 120 ή 130 χλμ/ώρα, αλλά πιθανότατα χρειάζεται να συγκρατηθείς πριν από το άλμα, προκειμένου να είσαι σίγουρος πως το αυτοκίνητο δεν θα γλιστρήσει ώστε να διατηρήσεις τη σωστή γραμμή ίσια στον αέρα".

Ο Andreas Mikkelsen γύρισε video για τη Volkswagen πριν από την έναρξη του αγώνα και περιγράφει στον συνοδηγό του όλες τις κινήσεις.

Το εφετινό άλμα στα 41 μέτρα ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών που έχει ο Sebastian Ogier από το 2013: "Αυτό είναι το καλύτερο μέρος που θα συνιστούσα σε έναν θεατή να παρακολουθήσει και κάθε χρόνο έρχονται φίλοι μου στη Σουηδία για να παρακολουθήσουν τα άλματα στο Colin's Crest", δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK