Το αμάξι του σκότωσε δύο ανθρώπους σε δύο μέρες

Ο Γάλλος Lionel Baud ευθύνεται για δύο θανάτους μέσα σε λίγες ημέρες στο Ράλι Ντακάρ.

Το αμάξι του σκότωσε δύο ανθρώπους σε δύο μέρες

Μία απίστευτη όσο και τραγική ιστορία λαμβάνει χώρα στο Ράλι Ντακάρ, με τη συμμετοχή του Γάλλου οδηγού Lionel Baud να έχει κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες.

Η αρχή έγινε στην έβδομη ειδική διαδρομή του ιστορικού αγώνα που αυτήν τη διεξάγεται στην Αργεντινή. Στη διαδρομή από το Ουγιούνι στο Σάλτα, ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω στους θεατές, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας 63χρονος και να τραυματιστούν ακόμη δέκα άτομα.

Ο θάνατος αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος θεατή από το 2013 και ο 64ος συνολικά από το 1979, όταν άρχισε ο αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Σενεγάλης, καθώς και ο έκτος από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στη Νότια Αμερική για λόγους ασφαλείας.

Δεν ήταν ο τελευταίος της φετινής κούρσας, όμως, αφού το Mitsubishi του Γάλλου ευθύνεται για ακόμα έναν θάνατο, λίγες ημέρες αργότερα.

Στο ένατο stage, που διεξήχθη στο Μπελέν της Αργεντινής, μία καραμπόλα μεταξύ οχημάτων προκάλεσε τον θάνατο ενός οδηγού και τον τραυματισμό ακόμα πέντε ατόμων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα βοηθητικό φορρτηγό της Dakar ProMan Desert One, που μετέφερε το όχημα του Baud, τράκαρε με άλλο φορτηγό Mercedes που μετέφερε υλικά αγαθά και βρισκόταν στον ίδιο δρόμο, ενώ στο τροχαίο ενεπλάκησαν και τρία ΙΧ.

Το θύμα ήταν ο οδηγός ενός εκ των τριών αυτοκινήτων, αυξάνοντας την τραγική λίστα του αγώνα στα 65 θύματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK