Ξεκινάει το Ράλι Ακρόπολις!

Ξεκινά το 62ο Ράλι Ακροπολις και οι μάχες αναμένονται συγκλονιστικές. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή, στις σκληρές αλλά λαοφιλείς επιφάνειες της Στερεάς Ελλάδας.

Ξεκινάει το Ράλι Ακρόπολις!

Η μέρα του 62ου Ράλι Ακρόπολις έφτασε και οι μάχες αναμένονται συγκλονιστικές. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 12 ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στις σκληρές αλλά λαοφιλείς επιφάνειες της Στερεάς Ελλάδας.

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου για τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι έχει πραγματοποιηθεί. Το πράσινο φως από τους τεχνικούς εφόρους στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και έλαβε χώρα η διαδικασία, πήραν συνολικά 81 αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά, 35 προσμετρούν στο ERC, ενώ 47 θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει αύριο το πρωί, με την τέλεση της Κατατακτήριας ΕΔ στις 11:23 π.μ., λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Service της Λαμίας, ενώ το απόγευμα στις 18:30 τα πληρώματα θα περάσουν από τη ράμπα της αφετηρίας στις Θερμοπύλες. Το μοναδικό πλήρωμα που δεν πέρασε από τον τεχνικό έλεγχο ήταν το Citroen DS3 R5 των Consani-Jamoul, που είχαν γνωστοποιήσει ότι δε θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Η δεύτερη μέρα -Κυριακή 8/5- περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη το κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. Πριν από το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαγωνισμός SEAJETS Acropolis Rally 2016: Κέρδισε Goodie Bags και Signed Memorabilia!

News 24/7

24MEDIA NETWORK