Οικολογικό... γκάζι στην Κεφαλλονιά

Η πρωτοβουλία της "Eco Formula", του πρώτου μονοθεσίου στον κόσμο που κινείται με βιοκαύσιμα, για τα σχολεία, φέρει τον τίτλο "Eco Formula in Schools".

Οικολογικό... γκάζι στην Κεφαλλονιά

Πρόκειται για μία σειρά από διαγωνισμούς για ομάδες οι οποίες συγκροτούνται στα σχολεία της Κεφαλλονιάς. Παράλληλος στόχος είναι η συγκέντρωση χρησιμοποιημένων ελαίων τα οποία συγκεντρώνονται και παραδίδονται στην εταιρεία Ionian Recycle η οποία σε αντάλλαγμα δίνει πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και βρίσκεται ουσιαστικά στην μέση της διαδρομής του όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Eco Formula Σταύρος Τραυλός: “Το ζητούμενο για όλους μας ήταν η συμμετοχή αλλά κυρίως η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οικολογίας. Με την βοήθεια της αγάπης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα για την Φόρμουλα ένα, σε συνδυασμό με την δική μας δημιουργία του πρώτου οικολογικού μονοθεσίου στον κόσμο, θέλαμε να φέρουμε τους νέους ανθρώπους πιο κοντά σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών από τα γυμνάσια της Κεφαλλονιάς. Είχαμε 16 ομάδες να συμμετέχουν, κάτι που δεν υπολογίζαμε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ένας τόνος από χρησιμοποιημένα στο σπίτι λάδια και τα παιδιά συνεχίζουν. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, διότι αυτά τα λάδια δεν κατέληξαν στον υδροφόρο ορίζοντα σώζοντας ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, τα σχολεία θα πάρουν ως αντάλλαγμα πετρέλαιο για την νέα χρονιά από την εταιρεία Ionian Recycle.

Ο επίλογος θα γραφτεί στις 29 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου με διάφορες εκδηλώσεις όπως αγώνες επίδειξης μονοθεσίων και καρτ, μαθήματα οδηγικής συμπεριφορές, ποδηλατοδρομίες”.

Πριν από λίγες ημέρες οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην φωτογραφία με σκοπό να αποθανατίσουν ένα τοπίο της Κεφαλλονιάς το οποίο θέλουν να προστατεύσουν. Η φωτογραφία, και την οποία μπορείτε να δείτε, που κέρδισε αφορά σε έναν άγνωστο για τους περισσότερους, πολύτιμο υδροβιότοπο στην περιοχή Λιβάδι του δήμου Παλικής όπου αποδημούν ορισμένα από τα πια σπάνια πτηνά του κόσμου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK