Παπαθάνου: «Αντοχή, ταχύτητα και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία»

Ο υπεύθυνος του σωματείου «Άτλαντας», που διοργανώνει το Rally Greece Off Road, Αλέξανδρος Παπαθάνου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3.

Παπαθάνου: «Αντοχή, ταχύτητα και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

"Σιγά σιγά γίνεται θεσμός. Είναι το τέταρτο συνολικά και είναι η τρίτη φορά που το διοργανώνουμε στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Φέτος γίνεται στη Φλώρινα και για το είδος του και τη χώρα μας είναι μία μεγάλη διοργάνωση. Συμμετέχουν 45 αγωνιζόμενοι από οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Είναι ένα πολύ καλό γεγονός στη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα μας και γενικότερα η Ευρώπη.

Είναι ένας αγώνας εκτός δρόμου, σε ορεινές δασικές διαδρομές, που έχουν εκπληκτικής ομορφιάς τοπία. Οι συμμετέχοντες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες και πρέπει να ανταπεξέλθουν, καθώς μιλάμε για έναν αγώνα αντοχής και ταχύτητας. Βέβαια, πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια τόσο των αθλητών, όσο και των θεατών. Όλος ο αγώνας είναι μήκους 800χλμ, με τις ειδικές, που είναι 500 χλμ, να είναι μυστικές και να μην επιτρέπονται οι αναγνωρίσεις, όπως στα υπόλοιπα Ράλι.

Άλλωστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα ιδιαίτερο σπορ. Βοηθάει πολύ τον τουρισμό και ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με ανοικτό μυαλό, που μας στηρίζουν, όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Δήμος, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και φυσικά ο ΕΟΤ, που διαπίστωσε ότι όλη αυτή δεν είναι μόνο μία αθλητική διοργάνωση, αλλά μία ευκαιρία να προσελκύσουμε στη χώρα περίπου 500 άτομα, που είναι οι μηχανικοί, οι φίλοι και οι συγγενείς των 45 αγωνιζομένων, τα οποία είναι άτομα οικονομικής δυνατότητας για να ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. Όπως επίσης και δημοσιογράφοι που προβάλουν τον αγώνα και κατά συνέπεια τη χώρα μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK