Προημιτελικά: Μίλησε στην παράταση η Γκάνα

Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης Γκάνα επικράτησε 2-1 (στην παράταση) της Τυνησίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Africa.

Τα "μαύρα αστέρια" άνοιξαν το σκορ στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μενσά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ με το ίδιο νόμισμα (κεφαλιά) απάντησε η ομάδα της βορείου Αφρικής.

Τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου μέρους ο Νταουαντί σέντραρε από τα δεξιά και ο Κελίφα, που κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Ίνκουμ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουαρασέι.

Στο δεύτερο μέρος η Γκάνα έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση (στο 61' με τον Μπαντού και στο 75' με τον Γκιάν), εν τέλει τα κατάφερε στην παράταση και συγκεκριμένα στο 101'.

Ύστερα από μία ακίνδυνη σέντρα, ο γκολκίπερ της Τυνησίας Ματλουτί έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Αντρέ Αγιού δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-1. Οι νικητές της διοργάνωσης του 2004 ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμπντενούρ στο 109'.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Ζάμπια - Σουδάν 3-0

(15' Σούντζου, 66' Κατόνγκο, 86' Τσαμάνγκα)

Ακτή Ελεφαντοστού - Ισημερινή Γουινέα 3-0

(36', 69' Ντρογκμπά, 81' Γ. Τουρέ)

Γκαμπόν - Μάλι 4-5 πεν. (1-1 κ.α.)

(54' Μουλουνγκί / 84' Ντιαμπατέ)

Γκάνα - Τυνησία (21:00)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

comments powered by Disqus

Επιλογές

Πρώτη Σελίδα