Ιδανική αρχή για τη Χιλή μπροστά στο κοινό της

Η Χιλή έκανε το καθήκον της και επικράτησε 2-0 του Ισημερινού στην πρεμιέρα του Κόπα Αμέρικα, διοργάνωση που φιλοξενεί φέτος η ίδια. Βιδάλ και Βάργκας τα γκολ για την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι.

Ιδανική αρχή για τη Χιλή μπροστά στο κοινό της

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Αμέρικα η διοργανώτρια Χιλή. Το συγκρότημα του Χόρχε Σαμπαόλι αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ισημερινού και να πάρει κεφάλι στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το 3-5-2 επέλεξε ο τεχνικός των γηπεδούχων, ενώ στην άλλη πλευρά ο προπονητής του Ισημερινού, Γουστάβο Κιντέρος προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ να παίρνει θέση στη βασική ενδεκάδα. Καλύτερα ξεκίνησε η Χιλή, η οποία έχασε νωρίς νωρίς δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Αλέξις Σάντσες, όμως ο επιθετικός της Άρσεναλ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό ο Αρτούρο Βιδάλ μπήκε στην περιοχή του Ισημερινού και έπεσε κάπως εύκολα μετά από τράβηγμα του Μπολάνιος, με το διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο έμπειρος μέσος της Χιλής δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ. Η μοναδική κλασσική ευκαιρία του Ισημερινού στο ματς σημειώθηκε στο 82' όταν η κεφαλιά του Ενέρ Βαλένσια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τη Χιλή να φτάνει δύο λεπτά αργότερα στο 2-0 και να κλειδώνει το ματς. Ο Σάντσες έφυγε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Βάργκας που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 93ο λεπτό ο Ματίας Φερνάντες που είχε περάσει ως αλλαγή στο 68' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Παρέδες και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις:

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Αρανγκίζ, Ντίαζ, Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Μποσεζούρ (46΄Βάργκας), Βαλδίβια (67' M. Φερνάντες)

Ισημερινός: Ντομίνγκες, Αγιοβί, Ατσιλιέρ, Εράσο, Παρέδες, Μαρτίνες (80' Ιμπάρα), Νομπόα, Λάστρα (67' Κινιόνες), Μοντέρο, Βαλέντσια, Μπολάνος

Η βαθμολογία:

Χιλή 3 2-0
Ισημερινός 0 0-2
Βολιβία 00-0
Μεξικό 0 0-0

Διαβάστε ακόμη:

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK