Ισοπαλία με κερδισμένη την... Αργεντινή

H Ουρουγουάη με την Παραγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και έτσι αμφότερες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα. Ο Χοσέ Χιμένες έδωσε προβάδισμα στους "σελέστε", ενώ ο Λούκας Μπάριος ισοφάρισε για τους "αλμπιρόχας".

Ισοπαλία με κερδισμένη την... Αργεντινή

Η Ουρουγουάη χρειαζόταν τουλάχιστον ένα βαθμό για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America, ενώ η Παραγουάη ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή του 2ου ομίλου, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της Αργεντινής.

Οι "σελέστε" μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, όμως η Παραγουάη ήταν αυτή που έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία με τον Νέλσον Βαλντές, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα. Τελικά, η πίεση των παικτών του απέδωσε καρπούς, καθώς στο 29ο λεπτό ο Χοσέ Χιμένες έδωσε το προβάδισμα στην Ουρουγουάη με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αρεβάλο Ρίος.

Στο 37', ο Χιμένες είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά τέρματά όσο και της ομάδας του, όμως ο Βιγιάρ με εξαιρετική διπλή απόκρουση γλίτωσε τους Παραγουανούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι "αλμπιρόχας" ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου έφερε το ματς στα ίσα με δυνατή κεφαλιά του Λούκας Μπάριος.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Παρόλα αυτά, η Ουρουγουάη διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε για το γκολ, όμως όποτε χρειάστηκε ο Βιγιάρ δήλωσε "παρών" και έσωσε την ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους, κυνήγησαν το γκολ της νίκης, όμως το τελικό σφύριγμα τις βρήκε ισόπαλες.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Κοάτες, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (67' Κ. Ροντρί), Ρολάν, Αμπέλ Ερνάντες (46' Στουάνι), Καβάνι.

Παραγουάη: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πίρις, Μολίνας, Ορτιγόσα (64' Ορτίς), Έντγκαρ Μπενίτες, Μπομπαντίγια (Ντέρλις Γκονζάλες), Μπάριος (72' Σάντα Κρουζ), Νέλσον Βαλντές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK