O Βάργκας έστειλε την Χιλή στον τελικό

Η Χιλή επικράτησε με 2-1 του Περού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εντουάρντο Βάργκας και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Copa America ύστερα από 28 χρόνια. Με 10 παίκτες από το 20ο λεπτό οι Περουβιανοί λόγω αποβολής του Κάρλος Σαμπράνο.

O Βάργκας έστειλε την Χιλή στον τελικό

Σ' έναν ημιτελικό Copa America το πάθος, η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα ξεχειλίζουν. Οι δύο ομάδες εξ αρχής θέλησαν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό σε σημείο... αντιαθλητικό πολλές φορές. Η αναμέτρηση άρχισε με μία αψιμαχία του Κάρλος Σαμπράνο με τον Αρτούρο Βιδάλ, με τον διαιτητή να τους χαρίζει την κίτρινη κάρτα. Όπως αποδείχθηκε η συγκεκριμένη "κοκορομαχία" ήταν τα... προεόρτια, καθώς ο 25χρονος αμυντικός δέχθηκε δύο κίτρινες σε διάστημα 13 λεπτών (7', 20') και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια, δυσκολεύοντας αφάνταστα το έργο της ομάδας του.

Παρότι έμεινε με 10 παίκτες, το Περού δεν "κλείστηκε" και συνέχισε να πιέζει, έχοντας ως κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών τους Τζέφερσον Φαρφάν και Πάολο Γκερέρο. Τελικά, η Χιλή ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ 3 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Εντουάρντο Βάργκας, ύστερα από ατομική προσπάθεια και σέντρα του Αλέξις Σάντσες.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το Περού πάλεψε για την ισοφάριση. Στο 54' η κεφαλιά του Φαρφάν κατέληξε στην αγκαλιά του Κλαούντιο Μπράβο, όμως στο 60' ήρθε η ισοφάρισε με αυτογκόλ. Ο κορυφαίος των Περουβιανών, Λουίς Αντίνκουλα, έκανε στην κούρσα και τη σέντρα από δεξιά, ο Γκάρι Μεδέλ προσπάθησε από να διώξει άλλα άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η χαρά των Περουβιανών κράτησε μόλις 4 λεπτά, καθώς ο Βάργκας έδωσε εκ νέου προβάδισμα, με ένα τρομερό μακρινό σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασεις στον Γκαγέσε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι "αλμπιρόχας" πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό του Copa America ύστερα από 28 χρόνια.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χοσέ Ρόχας, Αλμπορνός (46' Μένα), Μαρσέλο Ντίας (46' Νταβίντ Πισάρο), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (86' Φελίπε Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας.

Περού: Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Χουάν Μανουέλ Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (73' Γιοτούν), Κουέβα (27' Κριστιάν Ράμος), Αντρέ Καρίγιο (73' Κλαούντιο Πισάρο), Φαρφάν, Γκερέρο.

*κόκκινη 20' Σαμπράνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK