Στον τελικό με "εξάρα" η Αργεντινή

Η Αργεντινή διέσυρε με 6-1 την Παραγουάη, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χαβιέρ Παστόρε και Άνχελ Ντι Μαρία και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa America, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χιλή.

Στον τελικό με "εξάρα" η Αργεντινή

Η Αργεντινή προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στον τελικό του Copa America, ύστερα από την επικράτηση με 6-1 κόντρα στην Παραγουάη. Οι "αλμπισελέστε" ήταν εντυπωσιακοί και δεν άφησαν κανένα περιθώρια αισιοδοξίας στους παίκτες του Ραμόν Ντίας, οι οποίοι έγιναν... έρμαιο στις ορέξεις τους.

Ο Μάρκος Ρόχο άνοιξε το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό, με όμορφο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι. Οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο θέλησαν να καθαρίσουν το ματς από νωρίς και στο 27', ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Χαβιέρ Παστόρε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο Λούκας Μπάριος κατάφερε να μειώσει 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενος τη λάθος πάσα του Νικολά Οταμέντι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Στο 47' ο Άνχελ Ντι Μαρία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό διαγώνιο σουτ, ύστερα από τρομερή μπαλιά του Παστόρε, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 4-1 με κοντινό πλασέ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αλλά παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κουν Αγκουέρο και Γκονζάλο Ιγκουαΐν διαμόρφωσαν το τελικό 6-1.

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο (77' Γκάγκο), Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (73' Μπανέγα), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγκουέρο (81' Ιγκουαΐν).

Παραγουάη: Βιγιάρ, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο ντα Σίλβα, Πάμπλο Αγκιλάρ, Πίρις, Βίκτορ Κάσερες, Ρίτσαρντ Ορτίς, Ντέρλις Γκονσάλες (27' Μπομπαντίγια), Έντγκαρ Μπενίτες, Νέλσον Αέδο Βαλντές (56' Όσκαρ Ρομέρο), Ρόκε Σάντα Κρους (30' Μπάριος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK