Στους "8" Βραζιλία και... Κολομβία

Η Βραζιλία, παρά την απουσία του Νεϊμάρ, επικράτησε σε ένα ματς-θρίλερ της Βενεζουέλας με 2-1 χάρη στα γκολ των Τιάγκο Σίλβα και Φιρμίνο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Copa America, μαζί με το Περού και την Κολομβία. Δείτε τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης.

Στους "8" Βραζιλία και... Κολομβία

Παρά το γεγονός πως το 0-0 μεταξύ του Περού με της Κολομβίας έδινε τη δυνατότητα στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα να προκριθούν μαζί στα προημιτελικά του Copa America αν το μεταξύ τους ματς έληγε ισόπαλο, η "Σελεσάο" δεν είχε όρεξη για... σενάρια, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Τιάγκο Σίλβα.

Ο Ρομπίνιο, που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα λόγω της τιμωρίας του Νεϊμάρ, εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρόχα για το 1-0.

Στους "8" Βραζιλία και... Κολομβία

Η Βενεζουέλα ανέβασε ρυθμό και πίεσε για την ισοφάριση, όμως οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα των "Γιανέρος".

Αποκορύφωμα το ωραίο διαγώνιο σουτ του Γουίλιαν στο 39' που ανάγκασε τον Μπαρέχο να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική επέμβαση. Όσον αφορά τον Ρόναλντ Βάργκας δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα απέναντι στους αμυντικούς της Βραζιλίας. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που αντικαταστήθηκε στην ανάπαυλα.

Στους "8" Βραζιλία και... Κολομβία

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Βραζιλιάνοι έδειξαν διάθεση να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Στο 49' ο Τιάγκο Σίλβα είχε ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό γκολ του, όμως η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Μπαρέχο.

Ότι δεν κατάφερε ο Σίλβα κατάφερε ο Φιρμίνο τρία λεπτά αργότερα. Ο Γουίλιαν έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο στον 23χρονο άσο της Χόφενχαϊμ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ από την καρδιά της μικρής περιοχής.

Στους "8" Βραζιλία και... Κολομβία

Το γρήγορο δεύτερο γκολ δυσκόλεψε το έργο των παικτών του Νόελ Σανβισέντε, οι οποίοι όμως δεν σταμάτησαν να πιέζουν με στόχο την επιστροφή τους στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Η πίεση τους τελικά απέδωσε "καρπούς", καθώς στο 84' ο Χουάν Αράνγκο εκτέλεσε απ' ευθείας το φάουλ, ο Τζέφερσον απέκρουσε ασταθώς και ο Μίκου πήρε το ριμπάουντ, μειώνοντας σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά η Βενεζουέλα προσπάθησε για την ολική επαναφορά, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Βραζιλία να πανηγυρίζει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης ως πρώτη του 3ου ομίλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη.

Οι ενδεκάδες

Βραζιλία: Τζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Κουτίνιο (67' Νταβίντ Λουίς), Ουίλιαν, Ρομπίνιο (76' Μαρκίνιος), Φιρμίνο (67' Ταρντέλι).

Βενεζουέλα: Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Σιτσέρο, Ρινκόν, Σέιχας (46' Μπαρτίνες), Αράνγκο, Βάργκας (46' Γκονζάλες), Γκέρα (72' Μίκου), Ροντόν.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

1. Βραζιλία 6 (4-3)

2. Περού 4 (2-2)

3. Κολομβία 4 (1-1)

4. Βενεζουέλα (2-3)

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης

24/06 Χιλή - Ουρουγουάη

25/06 Βολιβία - Περού

26/06 Αργεντινή - Κολομβία

27/06 Βραζιλία - Παραγουάη

Διαβάστε ακόμα:

Ισόπαλη... πρόκριση

News 24/7

24MEDIA NETWORK