Χορταστική ισοπαλία στο Χιλή-Μεξικό, "έκπληξη" η Βολιβία κόντρα στο Εκουαδόρ

Σε μια απολαυστική νύχτα στο Κόπα Αμέρικα, η Χιλή αναδείχθηκε ισόπαλη με το χορταστικό 3-3 κόντρα στο Μεξικό, ενώ η Βολιβία επικράτησε με 3-2 του Εκουαδόρ, κάνοντας την "έκπληξη".

Χορταστική ισοπαλία στο Χιλή-Μεξικό, "έκπληξη" η Βολιβία κόντρα στο Εκουαδόρ

Αν και έχει κατέβει στο Κόπα Αμέρικα με αρκετές απουσίες, το Μεξικό "πάγωσε" το στάδιο "Νασιονάλ" του Σαντιάγο όταν μόλις στο 21ο λεπτό άνοιξε το σκορ κόντρα στη Χιλή με κοντινό πλασέ του Βουόσο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά του Βιδάλ, έφεραν το ματς στα ίσια.

Χορταστική ισοπαλία στο Χιλή-Μεξικό, "έκπληξη" η Βολιβία κόντρα στο Εκουαδόρ

Το ματς απέκτησε "άγρια" ομορφιά με τους Μεξικανούς να μην παραδίδουν τα όπλα και να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα στο 29' με φοβερή κεφαλιά του Ραούλ Χιμένες. Οι συγκινήσεις του πρώτου μέρους δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο 42', ο Εδουάρδο Βάργκας έγραψε το 2-2 με ακόμη μία κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 55', ο ηγέτης της ομάδας, Αρτούρο Βιδάλ, κέρδισε πέναλτι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος και έκανε την απόλυτη ανατροπή για τους διοργανωτές. Οι "die hard" όμως Μεξικανοί έκαναν και πάλι δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας στο 66ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Βουόσο. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Σάντσες και τον Βαλδίβια, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

ΧΙΛΗ(3-5-2): Μπράβο, Μεδέλ, Χάρα, Αλμπορνός (87' Μποσεζούρ), Αράνγκις, Βιδάλ, Ίσλα, Μαρσέλο Ντίας (71' Μένα), Βαλδίβια, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (85' Πινίγια).

ΜΕΞΙΚΟ(5-3-2): Χοσέ Κορόνα, Φλόρες, Βαλενσουέλα, Αγιάλα, Ντομίνγκες, Αλντρέτε (71' Σαλσέδο), Γκουέμες, Μεδίνα (64' Ακίνο), Χεσούς Κορόνα (77' Οσούνα), Βουόσο, Ραούλ Χιμένες.

Έκανε την "έκπληξη" η Βολιβία

Λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν πως το Εκουαδόρ δεν θα κερδίσει τη Βολιβία στη δεύτερη αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα. Ωστόσο η ομάδα του Μαουρίσιο Σορία διέψευσε τους πάντες και με μια ονειρική εμφάνιση, πήρε την πρώτη της νίκη σε Κόπα Αμέρικα μετά από 18 χρόνια, επικρατώντας του Εκουαδόρ με 3-2.

Χορταστική ισοπαλία στο Χιλή-Μεξικό, "έκπληξη" η Βολιβία κόντρα στο Εκουαδόρ

Βασικοί αγωνίστηκαν τόσο ο Ντάνι Μπεχαράνο του Παναιτωλικού, όσο και ο Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ. Μόλις στο 4ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς οι Βολιβιανοί άνοιξαν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Ράλδες. Στο 18' η Βολιβία έκανε και το 2-0 με τον σουηδικής καταγωγής Σμέντμπεργκ-Νταλένσε. Το Εκουαδόρ κέρδισε πέναλτι στο 38ο λεπτό, όμως ο Ένερ Βαλένσια που ανέλαβε την εκτέλεση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κινιόνες.

Το πέναλτι μάλιστα εκτελέστηκε δύο φορές. Την πρώτη ο Βαλένσια σκόραρε, αλλά είχε μπει νωρίς συμπαίκτης του στην περιοχή και σωστά έδωσε επανάληψη ο διαιτητής. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Βολιβίας να κερδίσει πέναλτι. Ο Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο ήταν εύστοχος και έγραψε το 3-0.

Στην επανάληψη το Εκουαδόρ πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 48' με τον Βαλένσια σε 3-1, ενώ στο 82' ο Μπολάνιος με τρομερό σουτ έγραψε το τελικό 3-2.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες (86' Ανγκούλο), Ατσιλιέρ, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα, Πέδρο Κινιόνες (46' Κασάρες), Φιντέλ Μαρτίνες (46' Ιμπάρα), Χέφερσον Μοντέρο, Μπολάνιος, Ενέρ Βαλένσια.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ρομέλ Κινιόνες, Ουρτάδο, Σεντένο, Ραλδές, Μοράλες, Τσουμασέρο, Ντάνι Μπεχαράνο, Πεδριέλ (57' Κοΐμπρα), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Λίσιο (72' Μάρβιν Μπεχαράνο), ΜΜ Μορένο (88' Μιράντα).

Η κατάταξη του πρώτου ομίλου

1. Χιλή 4 (5-3)

2. Βολιβία 4 (3-2)

3. Μεξικό 2 (3-3)

4. Εκουαδόρ 0 (2-5)

Η επόμενη αγωνιστική

20 Ιουνίου Μεξικό - Εκουαδόρ ( 00:00) - ΣΚΑΪ

Χιλή -Βολιβία ( 02:30) - ΣΚΑΪ

Διαβάστε ακόμη:

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK