Νοκ-άουτ η Αργεντινή από την Ουρουγουάη

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία του Κόπα Αμέρικα, η Ουρουγουάη έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός ημιτελικών τηνΑργεντινή.

Νοκ-άουτ η Αργεντινή από την Ουρουγουάη

Ισόπαλος με 1-1 έληξε ο αγώνας, μοιραίος ο Τέβες στη διαδικασία των πέναλτι με τους παίκτες του Ταμπάρες να αποδεικνύονται "λιοντάρια", αφού έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 39’.

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν αυτός που αντίκρισε την κόκκινη για τη "σελέστε", αλλά ο ίδιος παίκτης είχε φροντίσει να της δώσει το προβάδισμα μόλις στο 6’. Η Αργεντινή δεν τα έχασε και ισοφάρισε στο 18’ με τον Ιγκουαΐν, έπειτα από πάσα του Μέσι.

Το ημίχρονο κύλησε με την Ουρουγουάη να προκαλεί «τρόμο» όταν σήκωνε την μπάλα ψηλά, αφού είχε δύο δοκάρια από κεφαλιές. Οι παίκτες του Μπατίστα, από την άλλη, περίμεναν περισσότερα από τον Μέσι, ενώ τους μπέρδεψε και το σχήμα με τους Αγουέρο, ντι Μαρία στην 11άδα.

Στην επανάληψη, οι Αλβάρο Περέιρα και Αρέβαλο Ρίος βρίσκονταν παντού και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να απειλήσουν την εστία του Μουσλέρα. Αμφότεροι αποσύρθηκαν όταν πλέον δεν είχαν πλέον καθόλου δυνάμεις.

Με άξονα τον Μέσι η "μπιανκοσελέστε" πίεσε και είχε ένα δοκάρι σε προσπάθεια του Ιγκουαΐν. Βρήκε όμως μπροστά της έναν εκπληκτικό, Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος όσο πέρναγε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του.

Με τις άμυνες να αποδιοργανώνονται (οι Αργεντινοί είχαν μεγάλο πρόβλημα με τον Σουάρες) το παιχνίδι απέκτησε "άναρχο" χαρακτήρα και στο 87’ ο Μασκεράνο πήρε κι αυτός την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο αγώνας κρέμονταν σε μία κλωστή κι έτσι μοιραία φθάσαμε στην παράταση όπου τίποτα δεν άλλαξε. Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κάρλος Τέβες αστόχησε στο 3ο πέναλτι της ομάδας του και ο Κάσερες (σ.σ. ένας Θεός ξέρει πως δεν αποβλήθηκε) έστειλε την Ουρουγουάη στον ημιτελικό της Τρίτης (19/07) με αντίπαλο το Περού.

Η μεγαλειώδης πρόκριση των Ουρουγουανών ήρθε ανήμερα του εορτασμού της κατάκτησης του Μουντιάλ του 1950 μέσα στην έδρα της Βραζιλίας, την ώρα που στην Αργεντινή θα μείνουν στην αναμονή για ένα Κόπα Αμέρικα, μετά το 1993.

News 24/7

24MEDIA NETWORK