Δύσκολα η Βραζιλία, νίκη και για Κολομβία

Η Βραζιλία έκαμψε την αντίσταση του Παναμά στο ντεμπούτο με τέρμα του Γκαμπιγκόλ, ενώ η Κολομβία είχε πιο εύκολο έργο κόντρα στην Αϊτή.

Δύσκολα η Βραζιλία, νίκη και για Κολομβία
Γκαμπιγκόλ

Μετά από δύο αγώνες προκριματικών του Μουντιάλ δίχως νίκη, η Βραζιλία υπέταξε τον Παναμά με 2-0 στο Ντένβερ, στο μοναδικό φιλικό της προετοιμασίας της για το Κόπα Αμέρικα. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ζονάς σκόραρε με τη "σελεσάο" για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2011. Ο Κάρλος Ντούνγκα παρέταξε μία ομάδα με αρκετούς βασικούς, ωστόσο οι Βραζιλιάνο δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν, με εξαίρεση μία πολύ καλή στιγμή του Ρενάτο Αουγκούστο στο 32'. Στο 73', ένας από τους τρεις νεαρούς που έκαναν ντεμπούτο, ο 19χρονος εξτρέμ Γκαμπιγκόλ της Σάντος (βασικός ο 22χρονος αριστερός μπακ της Σάντος, Ντάγκλας Σάντος, αλλαγή στο 80' ο 22χρονος αμυντικός της Σάο Πάουλο, Ροντρίγκο Κάιο), διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Παναμάς (4-2-3-1): Πενέδο, Ματσάδο, Μπαλόι, Μίλερ, Λ. Ενρίκες (46' Κάμινγκς), Γκ. Γκόμες, Α. Ενρίκες (46' Πιμεντέλ), Κούπερ (46' Κιντέρο), Μπουιτράγο (46' Πέρες), Καμάργο (78' Αρόγιο), Τεχάδα (46' Γοδόι)

Βραζιλία (4-1-4-1): Άλισον, Άλβες (77' Φαμπίνιο), Ζιλ, Μιράντα, Σάντος, Γκουστάβο (46' Χουλκ), Γουίλιαν (64' Λίμα), Ελίας, Αουγκούστο (79' Κάιο), Κουτίνιο (80' Κακά), Ζονάς (64' Γκαμπιγκόλ)

Δύσκολα η Βραζιλία, νίκη και για Κολομβία
Κουαδράδο-Κολομβία

Επιτυχής ήταν η πρόβα τζενεράλε της Κολομβίας για το Κόπα Αμέρικα, αφού νίκησε 3-1 την Αϊτή σε φιλικό προετοιμασίας στο Μαϊάμι, το μοναδικό που έχει προγραμματίσει πριν από τη σέντρα στη διοργάνωση. Χωρίς τα αστέρια που είχαν υποχρεώσεις αυτήν την εβδομάδα, όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, Έντγουιν Καρντόνα και ο Στέφαν Μεδίνα, η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο "Μάρλινς Παρκ". Ο Ντάιρο Μορένο άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό και μπορεί να ισοφάρισε ο Γουίλντ Ντόναλντ Γκεριέ στο 35', τέσσερα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Μαξ Ιλέρ, με συνέπεια τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο εύκολα. Ο Χουάν Κουαδράδο και ο Ρόχερ Μαρτίνες σκόραραν στο 2ο μέρος και έδωσαν τη νίκη στους Κολομβιανούς.

Κολομβία (4-2-2-2): Οσπίνα, Αρίας, Σαπάτα, Μουρίγιο (61' Αγκιλάρ), Ντίας (46' Φάμπρα), Τόρες (46' Σάντσες), Πέρες (60' Σέλις), Κουαδράδο (66' Ρόα), Μορένο, Μορένο, Μπάκα (46' Ρ. Μαρτίνες)

Αϊτή (4-3-3): Πλασίντ, Αλσενάτ (55' Γκορό), Ζενεβουά, Ζερόμ, Ζαγκί, Μαρσελέν (59' Αλεξάντρ), Ιλέρ, Λαφράνς (78' Αλσέους), Λουί (48' Μουστιβάρ), Μπελφόρ (62' Ναζόν), Γκεριέ (49' Νορντ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK